Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Ālbum: illa de Buda (delta de l'Ebre)

L’illa de Buda és una illa marítimofluvial situada a l’extrem oriental del Delta de l’Ebre, al municipi de Sant Jaume d’Enveja (Montsiā). Amb 1.200 ha és l’illa més gran de Catalunya. L’illa estā voltada pels dos braįos del riu, el principal (la gola de Llevant) al nord, que la separa de l’illa de Sant Antoni, i el secundari (la gola de Migjorn) a l’oest; el costat est, amb la platja de Buda, estā banyat per la Mediterrānia.

Etiquetes   delta ebre, sant jaume enveja, fotos, montsia, terres ebre, espais naturals

Publicat el30/6/2014

L'illa de Buda és una illa marítimofluvial situada a l'extrem oriental del Delta de l'Ebre, al municipi de Sant Jaume d'Enveja (Montsiā). Amb 1.200 ha és l'illa més gran de Catalunya.

L'illa estā voltada pels dos braįos del riu, el principal (la gola de Llevant) al nord, que la separa de l'illa de Sant Antoni, i el secundari (la gola de Migjorn) a l'oest; el costat est, amb la platja de Buda, estā banyat per la Mediterrānia.

La dčcada del 1950, van arribar viure-hi al voltant de 200 persones que treballaven en el conreu de l'arrōs i la pesca. Allí van construir les seves cases i barraques, una escola i l'ermita de Sant Pere.

Actualment una part de l'illa és propietat d'una empresa que encara conrea arrōs, mentre que l'altra part és propietat del Parc Natural del delta de l'Ebre. L'accés a l'illa estā tancat tot l'any, obrint-se al públic en general un cop l'any per a celebrar la romeria de Sant Pere en honor d'aquest sant.

Font: viquipčdia

Ālbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) Ālbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) Ālbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) Ālbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) Ālbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) Ālbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) Ālbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) Ālbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) Ālbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) Ālbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) Ālbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) Ālbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) Ālbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) Ālbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) Ālbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) Ālbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) Ālbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) Ālbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) Ālbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) Ālbum: illa de Buda (delta de l’Ebre) Ālbum: illa de Buda (delta de l’Ebre)

comparteix-ho