Parc Esportiu Vies Altes. Porrera

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/25/2022#) AND (caducitat>=#1/25/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Albert Ferrer i Gisela Carrión guanyen el Km 9è Vertical de Roquetes

Dissabte 2 de juny es va disputar el 9è Km Vertical de Roquetes (Caramella-Caro) amb 176 inscrits. Aquesta cursa vertical, inclosa al Circuit de Curses per muntanya de les Terres de l’Ebre, enguany també forma part de la Copa España de la FEDME i del Circuit de curses verticals de la FEEC. Els guanyadors absoluts van ser Albert Ferrer i Gisela Carrión.

Publicat el4/6/2018

El Km vertical de Roquetes va disputar la novena edició el passat dissabte 2 de juny, presentant alguns canvis en el recorregut tot i que el club organitzador, Trail Roquetes, es manté fidel al lloc de sortida, la casa Carvallo, al barranc de la Caramella (242 m) , i el lloc d'arribada al cim de Caro (1.442 m). L'altra novetat d'enguany era la inclusió de la prova a la copa d'Espanya de Curses verticals organitzada per la FEDME, a més de ser prova puntuable per al Circuit de curses verticals de la FEEC i al Circuit de Curses per muntanya de les Terres de l'Ebre.

Com en les darreres set edicions del Km Vertical de a Roquetes, també s'organitza l'ExpoTrail, fira relacionada amb les curses per muntanya amb expositors de material esportiu, serveis de fisioteràpia, difusió d'activitats,... Que els visitants i els mateixos participants a la cursa, van poder visitar durant tot el dia de la competició.

La jornada, un cop obert l'ExpoTrail, començava amb el Kmv Kids, una cursa per a xiquets i xiquetes; al mig dia es feia la inauguració oficial de l'ExpoTrail amb la presència de l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, del regidor d'esports, Josep Codorniu, i del president de Trail Roquetes, Albert Segura. Els corredors que van voler, sobretot els vinguts de més lluny, van poder dinar al pavelló poliesportiu i a les 3 de la tarda es va fer la xerrada tècnica, prèvia a la sortida dels autobusos que van traslladar a corredors i corredores al lloc de sortida, a la Caramella. A diferencia d'altres edicions, enguany tots els participants van saber d'uns dies abans l'hora de sortida.

Un total de 176 inscrits van aplegar-se a la casa Carvallo, al barranc de la Caramella, als peus del massís del Port, per a cobrir els. 6 Km i 1.270 metres de desnivell positiu acumulats, per un recorregut 100% pel parc natural dels Ports.

A les 16:15 sortien els cadets, que no feien tot el recorregut sencer sinó que des de la casa Carvallo fins a l'avituallament de «la directíssima» van anar caminant, o escalfant, perquè el recorregut de la seva competició era més curt que l'absolut, arribant igualment al cim de Caro. Així els participants més joves feien un recorregut d'uns 5 Km i un desnivell positiu de 1.000 metres.

A les 16:20 sortia el primer dels participants absoluts, i cada 30 segons van anar sortint la resta de corredors i corredores, que van començar creuant el mateix barranc de la Caramella per enfilar cap Caro, passant per «la directíssima», el racó de la Gralla, l'Escaleta, el coll del Vicari i creuant fins a 5 vegades la carretera de Caro, finalment arribaven als 1.442 metres d'alçada del cim de Caro el punt més alt del terme de Roquetes i, evidentment, de les Terres de l'Ebre.

Albert Ferrer i Gisela Carrión guanyen el Km 9è Vertical de Roquetes | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Albert Ferrer, guanyador del 9è Km Vertical de Roquetes


El guanyador absolut Albert Ferrer (selecció d'Aragó FAM) amb un crono de 54:39.941, seguit per Agustí Roc amb 54:42.397 i Iu Escolà (Inverse Team Trail) amb 55:30.479. En dones la més ràpida va ser Gisela Carrión aturant el crono a 1:03:49.949, i seguida per Sílvia Leal (CE Ponsicà) amb 1:04:47.199 i Mireia Pons (Inverse Team Trail) amb 1:08:32:662. En cadets els guanyadors va ser Quize Sagué (53:14.765) i Eva Sierras (1:25:11.777). El primers júnior van ser Daniel Castillo (59:33.835) i Yaiza Minana (1:19:29.771). Els guanyadors sènior promesa van ser Iu Escolà i Marta Guiu (1:16:21.910). Els guanyadors en veterà «A» van ser l'Agustí Roc i la Sílvia Leal. En categoria veterà «B» els guanyadors van ser Josep Labrador (1:05:12.861) i Asun Ochoa (1:25:50.264).

Albert Ferrer i Gisela Carrión guanyen el Km 9è Vertical de Roquetes | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Gisela Carrión, guanyadora del 9è Km Vertical de Roquetes


Aquesta era la segona prova de la copa d'Espanya de Curses verticals de la Fedme, després de la disputada el passat 5 de maig, també a les Terres de l'Ebre, concretament a Alfara de Carles. Disputades aquestes dues curses de la Copa, els líders continuen sent Agustí Roc i la Gisela Carrión. La propera prova serà, també en territori català, a Vilaller el 25 d'agost i finalitzarà a Canfranc el 30 de setembre.

Pel que fa al Circuit de Curses per muntanya de les Terres de l'Ebre, després de la cursa de Roquetes el líder continua sent Víctor Mestre (Montbike Amposta). En dones, l'absència d'Heura Piñol a Roquetes va facilitar que, la segona classificada, la Míriam Estorach (Montbike Amposta) recuperés la primera posició de la classificació del Circuit. Les curses per muntanya de l'Ebre, faran un descans de poc més de 2 mesos, fins a l'11 d'agost quan els corredors i corredores en retrobaran al Mas de Barberans per a fer la 3a cursa de L'Airosa.


Enllaços relacionats: