butlletí EbreActiu

CAT | ES


Alba Mariné Villar i Noa Wu exposen a l'Ermita d'Ulldecona “Efímera pell: eterna memòria” dins el cicle Ebre, Art i Patrimoni

Es pot visitar fins al 30 de setembre i gira entorn l’art rupestre com a font d’inspiració

Etiquetes   vida activa, exposicions, turisme cultural, ulldecona, art rupestre, montsia, terres ebre

Alba Mariné Villar i Noa Wu exposen a l’Ermita d’Ulldecona “Efímera pell: eterna memòria” dins el cicle Ebre, Art i Patrimoni | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El cicle Ebre, Art i Patrimoni arriba enguany fins a 10 municipis de les Terres de l'Ebre. Enguany està dedicat a les arts gràfiques i cerca recuperar i restituir el llegat cultural i la memòria col·lectiva per valorar i conèixer el patrimoni ebrenc. La mostra està organitzada pel Museu Terres de l'Ebre amb la col·laboració dels ajuntaments dels diversos municipis participants, que són Mas de Barberans, Ulldecona, Sant Jaume d'Enveja, Santa Bàrbara, Masdenverge, La Ràpita, La Galera, Corbera d'Ebre i Campredó.

En el cas d'Ulldecona, en aquesta edició, s'ha preparat una mostra de marques i tatuatges corporals que es pot visitar fins al 30 de setembre a l'Ermita de la Pietat i que gira entorn l'art rupestre com a font d'inspiració. L'exposició porta per nom “Efímera pell: eterna memòria” i és obra de les artistes Alba Mariné Villar i Noa Wu.

Es diu que l'Art Rupestre és de les 1es representacions culturals de la humanitat.L'Art Llevantí, de cronologies compreses entre fa 9000 i 3000 anys, és un període clau en el desenvolupament d'aquestes representacions artístiques i comunicatives gràfiques no verbals on apareix la narració i el pensament simbòlic abstracte.

A dia d'avui només ens ha arribat una petita part d'aquest llegat pintat a les parets però, com en totes les cultures hi ha una part d'aquest identitat representada al moment o sobre suports efímers com la música, dansa o la pintura corporal i el tatuatge que han desaparegut. Aquesta exposició fotogràfica/performance vol fer una aproximació a aquestes pintures corporals lligades al període vital de les persones que consideraven l'entorn de l'Ermita de la Pietat com un lloc sagrat.

Alba Mariné Villar, nascuda i resident a Ulldecona, és una artista polifacètica i multidisciplinar, actualment tècnica en caracterització i tatuadora professional. Els darrers anys ha col·laborat professionalment amb la productora CANADA, El Petit Liceu, també als Carnavals de Sitges, i ha treballat per a la productora Minoria Absoluta.

Noa Wu és nascuda a Taiwán i es dedica a l'art de la fotografia com a forma de narrar la vida. Ha realitzat reportatges fotogràfics sobre l'escultor senegalès Ibrahima Seydi, del Ball de Mantons d'Ulldecona i l'exposició de Pedra Seca organitzat per la Mancomunitat de la Taula del Sénia.


Per: Redacció

Foto: Cedida

comparteix-ho