Jornades Gastronòmiques del Llagostí. Alcanar i Les Cases, del 27 de maig al 18 de juny 2023

CAT | ES


L'Ajuntament de Flix s'incorpora al Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre

Aquesta vinculació consolida una col·laboració que es va establir l’any 2020

Etiquetes   entorn, cultura, museus, flix, ribera ebre, terres ebre

Publicat el3/1/2023

L’Ajuntament de Flix s’incorpora al Consorci del Museu de les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Vista aèria de Flix


El Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre, en el marc de la Junta General, celebrada el passat 19 de desembre, ha aprovat la incorporació de l'Ajuntament de Flix com a membre permanent d'aquest ens.

Aquesta adhesió havia estat sol•licitada prèviament per l'>juntament de Flix i comporta essencialment disposar d'un representant a la Junta General i participar dels programes i serveis que desenvolupa el Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre en l'àmbit museístic i territorial; en contrapartida l'Ajuntament de Flix assumirà, en forma de quota anual, una aportació econòmica pel fet de formar part del Consorci.

Ambdós ens han desenvolupat conjuntament l'estudi i anàlisi del Pla d'usos i gestió del patrimoni cultural de Flix. En endavant l'Ajuntament i el patrimoni local es podran beneficiar del servei i suport tècnic que ofereix el Consorci en el marc del programa de Museu de Suport Territorial, així com dels programes d'activitats i difusió cultural (exposicions itinerants, tallers didàctics, préstec d'infraestructura, etc.) dels que participen els municipis i equipaments que formen part del Consorci.

El Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre està integrat pel Consell Comarcal del Montsià i els ajuntaments d'Amposta, Alcanar, Freginals, Godall, Masdenverge, la Ràpita, Sant Jaume d'Enveja i Santa Bàrbara; els quals formen el nucli de membres institucionals de l'ens. En l'àmbit de les Terres de l'Ebre el Consorci presta servei o coordina projectes patrimonials a través del Servei d'Atenció Museística/ Museu de Suport Territorial a Ulldecona, la Galera, Mas de Barberans, Corbera, Móra la Nova, Vinebre, etc.


Per: Redacció

Foto: Cedida