Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/28/2022#) AND (caducitat>=#6/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

L’Ajuntament de Benifallet aprova demanar que les Coves siguin Bé Cultural d’Interès Local

La declaració representarà dotar a les Coves d’una figura de protecció

Etiquetes   turisme, benifallet, patrimoni, baix ebre, terres ebre

Publicat el8/10/2021

L’Ajuntament de Benifallet aprova demanar que les Coves siguin Bé Cultural d’Interès Local | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... 


L’Ajuntament de Benifallet traslladarà ara l’acord al Consell Comarcal del Baix Ebre perquè es procedeixi a declarar Bé Cultural d’Interès Local, a les Coves, dotant-les així d’una figura de protecció. La petició té com a base d’aquest informe detallat i molt curós elaborat per Laura Vicens, Miquel Molist i Anna Bach-Gómez. L’informe posa en valor la importància geològica i arqueològica de les Coves de Benifallet que permeten conèixer i contextualitzar bona part de les estratègies entorn al riu Ebre des del Neolític fins al Bronze Final.

Des de l’Ajuntament s’ha volgut agrair la tasca arqueològica realitzada per la unitat del GRAMPO de la UAB i les intervencions arqueològiques realitzades per Maria Cinta Montañés, Roger Alcántara i Ricard Arnaiz, i la tenacitat, compromís i treball constant de Miquel Molist, catedràtic de Prehistòria a la UAB i de Joan Martínez, arqueòleg territorial de la Generalitat de Catalunya.


Per: Redacció

Fotos: EbreActiu