MESTRÀLIA, 14a edició Fira de Lutiers. Campredó, 8, 9 i 10 de juliol.

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/30/2022#) AND (caducitat>=#6/30/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Aiguamolls de depuració: l'amagatall de centenars d'ocells

Al Delta Birding Festival teniu l’oportunitat de gaudir d’aquests aiguamolls a través de diverses activitats

Etiquetes   natura patrimoni, delta ebre

Publicat el27/7/2018

Aiguamolls de depuració: l’amagatall de centenars d’ocells | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Mirador de l'Embut


L'Aiguamoll de l'Embut i l'Aiguamoll d'Illa de Mar són dos aiguamolls de depuració del Delta de l'Ebre construïts per ACUAMED (Ministeri per a la Transició Ecològica) i gestionats per AQUAMBIENTE (grup SUEZ Spain) que han esdevingut, des de la seva formació, espais privilegiats per a la nidificació d'un gran nombre d'aus aquàtiques.

A més d'ànecs, fotges, polles d'aigua, polles blaves, cabussons emplomallats i cabussets, destaca l'establiment als dos aiguamolls, d'importants colònies de cria d'aus ardeids i capons reials, on s'ha pogut constatar la reproducció de desenes de parelles de martinet blanc, esplugabous, martinet ros, martinet menut, martinet de nit, bernat pescaire, agró roig, agró blanc i capó reial.

Igualment, destaca la colònia de fumarells carablancs que cada any s'estableix a l'aiguamoll d'Illa de Mar, on s'han arribat a comptabilitzat més de 500 exemplars.

Així, aquests espais de recent formació, estan participant activament en la preservació de la biodiversitat del conjunt del Delta de l'Ebre, a la vegada que contribueixen a la millora de la qualitat de l‘aigua que, procedent del cultiu de l'arròs, és abocada a les masses d'aigua naturals del Delta. Es tracta, doncs, de clars exemples d'infraestructura verda.

Al Delta Birding Festival teniu l'oportunitat de gaudir d'aquests aiguamolls a través de diverses activitats: el dissabte 22 de setembre a la tarda amb l'activitat gratuïta “El sons de la natura al capvespre”, el diumenge 23 de setembre, al matí “Natura a l'orella” i a la tarda, una de les sortides del “Delta Hot Spots”.


B{277}b