Hotel Restaurant La Fàbrica de Solfa. Beseit. Una cuina moderna i atrevida basada en la tradició

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/28/2022#) AND (caducitat>=#6/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Agua Sub Vinaròs realitza una jornada de neteja del fons marí de diferents cales del litoral vinarosenc

L’entitat conservacionista Wolrd Wildlife Fondation (WWF) assegura que actualment les persones consumim 2.000 partícules de microplàstics a la setmana, l’equivalent a una targeta de crèdit

Etiquetes   entorn, natura, medi ambient, litoral, vinaros, baix maestrat, fons mari

Publicat el4/5/2021

Agua Sub Vinaròs realitza una jornada de neteja del fons marí de diferents cales del litoral vinarosenc | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... El grup de submarinistes d’Agua Sub Vinaròs que han participat en l’acció


Aquest cap de setmana el grup de submarinistes de la comarca del Baix Maestrat, Agua Sub Vinaròs, ha realitzat una jornada de neteja del fons marí en diferents cales de Vinaròs. Cal destacar que aquesta actuació ha comptat amb la col·laboració de la Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament vinarosenc, encapçalada per Hugo Romero, Apnal-Ecologistes en Acció i l’empresa Cítrics Roquetes de Vinaròs.

El regidor Romero ha destacat que "el grup de submarinisme va realitzar una immersió a la cala del Triador per a retirar els residus que s’acumulen al fons marí, com ara, plàstics, llaunes o mobiliari de tot tipus, entre altres restes". Segons assenyalava aquestes deixalles suposen un greu perjudici per a les espècies marines i fins i tot per als mateixos banyistes que poden patir petites ferides si les xafen amb els peus. En aquest sentit, insistia que cal ser respectuosos amb l’entorn marí i sempre que es gaudisca de la costa recollir les deixalles per evitar que acaben a la mar, amb el conseqüent impacte negatiu que això suposaria per a l’ecosistema.

Romero ha recordat que segons l’estudi realitzat per la facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona, de 80 metres cúbics d’aigua s’extreuen aproximadament 100 partícules de microplàstics, que si no es retiren els poden ingerir les espècies marines. Així mateix, Wolrd Wildlife Fondation (WWF) assegura que actualment les persones consumim 2.000 partícules de microplàstics a la setmana, l’equivalent a una targeta de crèdit. Segons assenyalava el regidor és important fer una gestió correcta dels residus i en especials dels plàstics per evitar que acaben repercutint en nosaltres mateixos.

Per acabar, Romero agraïa a Agua Sub Vinaròs, Apnal-Ecologistes en Acció i Cítrics Roquetes la seua col·laboració per fer possible la jornada de neteja del fons marí.


Per: Redacció

Foto: Ajuntament de Vinaròs