Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Agricultura presenta la proposta d’ajuts per a recuperar el potencial productiu de l’olivera després Filomena

Les característiques dels ajuts s’han treballat conjuntament amb les organitzacions agràries

Etiquetes   de la terra, oliveres, oli oliva, agricultura, temporal, filomena, terres ebre, priorat

Publicat el19/3/2021

Agricultura presenta la proposta d’ajuts per a recuperar el potencial productiu de l’olivera després Filomena | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La consellera Teresa Jordà en un visita per valorar els danys del temporal Filomena


El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha presentat avui en el marc de la Taula Sectorial Agrària de l'Oli la proposta d'ajuts per a la recuperació del potencial productiu de les finques de les explotacions agràries d'olivera afectades per la tempesta Filomena per garantir-ne la viabilitat.

Les característiques de l'ajut s'han treballat conjuntament amb les organitzacions agràries i, tal com es va acordar, s'adaptaran a les especificitats del cultiu. L'import de l'ajut es calcula a partir d'un mòdul base equivalent al valor de collita del conreu de l'olivera d'un any, diferenciant tres tipologies de conreu: secà, regadiu i superintensiu.

L'import a rebre per cada beneficiari es calcularà en funció del dany comprovat, tenint en compte dos trams de danys de reducció del potencial productiu: del 30% al 60% i més del 60%.

Per altra banda, podran ser beneficiaris d'aquest ajut les persones joves agricultores, les persones professionals agràries i les Empreses Agràries Prioritàries.

Una vegada convocat l'ajut i rebudes les sol·licituds, els serveis tècnics del Departament d'Agricultura faran visites a totes les finques per tal de comprovar el nivell de dany declarat i es resoldrà la sol·licitud d'ajut.

Al marge dels ajuts, el Departament d'Agricultura també està treballant en l'adaptació de les assegurances actuals per tal que donin una millor resposta a les possibles adversitats climàtiques futures, en especial els danys produïts per nevades. S'ha format un grup de treball amb el Departament d'Agricultura, Agroseguro i el sector.

La nevada Filomena va afectar el 9 i 10 de gener principalment el conreu de l'olivera. Els municipis més afectats van ser aquells on el gruix de neu va ser considerable i el pes de la neu va provocar el trencament de branques. El temporal es va produir quan s'havia acabat la collita, cosa que va permetre salvar la collita de l'any passat.


Font: Redacció

Foto: Departament Agricultura

comparteix-ho