DeltaBirding Festival. 23, 24 i 25 de setembre de 2022

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/26/2022#) AND (caducitat>=#6/26/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Agricultura llança una campanya per promocionar el peix de proximitat

La campanya, que té com a eslògan "Assenyala’m, soc garantia de proximitat", vol donar a conèixer al públic en general que a les costes catalanes hi ha peixos molt diversos i per a totes les butxaques, que diàriament arriben del mar a taula

Etiquetes   producte proximitat, peix i marisc

Publicat el30/10/2018

Agricultura llança una campanya per promocionar el peix de proximitat | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...


El director general de Pesca i Afers Marítims del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Sergi Tudela, va presentar ahir una nova campanya que vol incentivar el consum del peix de llotja com a producte pesquer de qualitat, fresc i de proximitat, comercialitzat a les llotges catalanes.

La campanya, que té com a eslògan Assenyala'm, soc garantia de proximitat, i es difon per ràdio, mitjans impresos i Internet, vol contribuir a fomentar un vincle entre els consumidors i el sector pesquer català mitjançant el reconeixement dels productes pesquers de proximitat, donar a conèixer la gran varietat d'espècies que es poden trobar a les llotges catalanes, especialment aquells productes locals poc coneguts, i promoure el producte de temporada.

Es tracta d'explicar quina és la millor època per consumir determinades espècies, que normalment coincideix no només amb la millor qualitat sinó també amb el preu més assequible. Tenint en compte que hi ha productes del Mediterrani accessibles a totes les butxaques, fàcils de cuinar i de menjar, i que també suposen un plaer per al paladar.

Un altre dels objectius de la campanya, adreçada al públic en general però també i, en especial, als joves i futurs sèniors, és fer saber les propietats beneficioses del consum dels productes pesquers, com ara: l'elevat contingut d'Omega-3, el baix contingut calòric i l'alt valor biològic de la proteïna del peix, que és una important font de calci i de la proteïna ecobio més econòmica.

Així mateix, amb aquesta acció, cofinançada pel Departament d'Agricultura i la Unió Europea, es vol informar el consumidor sobre la importància de l'etiquetatge del peix i promoure la identificació del producte de proximitat mitjançant l'identificatiu Peix de llotja.


Peix de llotja, del mar a taula

El punt de partida d'aquesta campanya es troba en l'impuls que el Departament d'Agricultura vol donar al logotip d'identificació del Peix de llotja. Aquesta marca ha de servir per identificar i diferenciar el peix de les llotges catalanes. La pesca de Catalunya es caracteritza per ser una pesca costanera: les barques surten cada dia a pescar i tornen el mateix dia a port a vendre les seves captures. Això vol dir que el nostre producte és molt fresc, de manera que es pot trobar a les peixateries o restaurants a les poques hores de sortir de mar. Aquest producte, a més de fresc, té el valor afegit de la proximitat des del punt de vista mediambiental.

A banda del logotip identificador del peix de llotja, un etiquetatge clar i precís hauria d'informar al consumidor sobre la denominació comercial i científica de l'espècie, el mètode de producció, el nom de la zona de captura o de cria i l'art de pesca, i sobre si el producte ha estat descongelat. A més, la informació voluntària com la data de captura i el port de desembarcament permet al consumidor identificar el producte de proximitat.

Trobareu tota la informació referent a un bon etiquetatge en el següent enllaç.


Agricultura llança una campanya per promocionar el peix de proximitat | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...