Deltaic, turisme responsable i sostenible al Delta de l’Ebre

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/6/2022#) AND (caducitat>=#10/6/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Els Agents Rurals demanen extremar les precaucions davant d’un dels episodis amb més perill d’incendi forestal dels últims anys

El Cos d’Agents Rurals reforçarà la vigilància durant aquest episodi, que està previst que s’allargui com a mínim fins diumenge

Etiquetes   entorn, incendi, catalunya, espais naturals

Publicat el11/8/2021

Els Agents Rurals demanen extremar les precaucions davant d’un dels episodis amb més perill d’incendi forestal dels últims anys | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Cos d'Agents Rurals fa una crida a extremar les precaucions davant d'un dels episodis amb més perill d'incendi forestal dels últims anys. En concret, les temperatures extremadament altes que viurà Catalunya els propers dies conjuntament amb uns valors d'humitat relativa molt baixos, generaran un episodi de perill d'incendi forestal molt alt o extrem -especialment a la zona de Ponent i la Catalunya Central-, un dels més elevats des de l'any 2003.

Davant d'aquesta situació extrema, demà dia 11 d'agost a les 00.00 hores s'activarà el nivell 3 del Pla Alfa (el nivell màxim) en 279 municipis de 24 comarques. Podeu consultar la llista de municipis en aquest enllaç.

L'activació del nivell 3 del Pla Alfa implica la suspensió de totes les activitats amb risc d'incendi forestal.

Els Agents Rurals reforçaran el dispositiu de prevenció d'incendis forestals i augmentaran la vigilància als espais naturals protegits on s'ha activat el tancament d'accessos per tal de fer complir les restriccions d'accés i la normativa de prevenció d'incendis forestals. Des del cos es demana la màxima prudència i que la ciutadania que extremi les precaucions. En aquest sentit, recorda que està totalment prohibit fer foc en zones forestals i el seu entorn i demana que s'evitin activitats de risc al medi natural. El 90% dels incendis forestals són conseqüència de l'activitat humana, sigui per imprudències o per accidents.

En aquest sentit, per tal de prevenir la propagació d'incendis forestals, s'ha demanat als pagesos i a les ADF que es llaurin els perímetres dels camps de cereals, especialment aquells propers a zones amb habitatges i vies de comunicació (carreteres, pistes...). Des del cos es recorda que és important fer aquestes tasques abans de l'inici de l'episodi de risc, evitant fer qualsevol tipus de treball a les hores de màxima insolació.


Font: Redacció

Foto: Cedida