butlletí EbreActiu

CAT | ES


Agents rurals alliberen una femella de cabirol atrapada amb un llaç a Ulldecona

L’ús d’aquest tipus de paranys massius i no selectius està tipificat com un delicte contra el medi ambient al Codi Penal i pot comportar penes de fins a 2 anys de presó pels seus autors

Etiquetes   natura patrimoni, fauan, ulldecona, montsià

Publicat el18/7/2018

Agents rurals alliberen una femella de cabirol atrapada amb un llaç a Ulldecona | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... El cabirol va ser trobat al terme municipal d'Ulldecona


Membres del Cos d'Agents Rurals del Departament d'Agricultura van alliberar ahir una femella de cabirol atrapada amb un llaç al terme municipal d'Ulldecona (Montsià).

Els llaços no selectius són un mètode de matar animals que es col·loca en zones de pas habitual de fauna amb l'objectiu que hi quedi atrapada, generalment pel coll, i mori en pocs minuts per asfíxia. És un mètode il·legal per diversos motius: primer, perquè no discrimina els animals que moren, ja que hi poden quedat atrapats tant animals salvatges com domèstics, i, fins i tot, espècies altament protegides. El segon motiu és que el mètode provoca un gran patiment als animals. S'ha pogut comprovar que presumptament ha funcionat amb una gran quantitat de fauna salvatge com el senglar i cabirol.

La tinença d'aquests tipus de mètodes de captura de fauna constitueix una infracció de la Llei de protecció dels animals i, entre altres, comporta una sanció administrativa. L'ús d'aquests mètodes pot ser constitutiu d'un delicte tipificat al Codi Penal, i pot comportar penes que poden anar fins als dos anys de presó o multes de vuit a vint-i-quatre mesos i inhabilitació per a la caça de fins a quatre anys.

El cos d'Agents Rurals realitza serveis preventius de furtivisme durant tot l'any per a garantir l'aprofitament correcte de les espècies de caça major. Els serveis s'intensifiquen en les èpoques en què els animals poden ser més fàcilment abatuts o capturats per furtius, com és l'època de zel.

La col·laboració ciutadana també és molt important en aquest i altres casos, on en ocasions la detecció d'aquest tipus de paranys passa desapercebuda degut a que es duu a terme en llocs on no s'hi acostuma a anar excepte excursionistes, observadors de natura o altres usuaris ocasionals.

L'ús de mètodes no autoritzats per a l'eliminació de fauna pot causar danys molt greus a espècies cinegètiques o no, domèstiques o en perill d'extinció.Venda online productes de la Terra

comparteix-ho