Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Adif i el Consell Comarcal del Baix Ebre promouen la creació de la Via Verda del Carrilet

La nova via verda tindrà una longitud superior als 7 quilòmetres i discorrerà entre Tortosa i L’Aldea

Etiquetes   baix ebre, via verda, aldea, tortosa

Publicat el12/5/2017

Adif i el Consell Comarcal del Baix Ebre promouen la creació de la Via Verda del Carrilet   | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Signatura del contracte d'arredament dels terrenys pertanyents a l'antiga línia de ferrocarril que unia Tortosa y La Cava


Adif i el Consell Comarcal del Baix Ebre han signat avui un contracte d'arrendament per a promoure la creació de la Via Verda del Carrilet entre Tortosa i L'Aldea (Tarragona).

Mitjançant aquest contracte, Adif arrendarà a l'organisme comarcal per un període de 20 anys els terrenys pertanyents a l'antiga línia de ferrocarril que unia les poblacions de Tortosa y La Cava, en el tram comprés entre els ponts de la carretera C-42 i l'autopista AP-7.

En total, els terrenys sumen una superfície de 55.060 m2, distribuïts entre els termes municipals de Tortosa i L'Aldea amb una longitud de 7,1 quilòmetres. Aquesta línea, d'ample mètric i també coneguda com Lo Carrilet de la Cava o Carrilet del Delta de l'Ebre, va ser construïda i explotada inicialment per la companyia Ferrocarrils Econòmics (FESA) i posteriorment per FEVE, que es va fer càrrec l'any 1964 fins a la seva clausura, el 1968.

Segons l'acord, el Consell Comarcal durà a terme, en un termini de 2 anys, les obres d'adequació de la Via Verda i la instal·lació de 3 panells, situats a l'origen, en el punt mig i al final del traçat, que informaran als ciutadans del lloc físic en el que es troben, així com d'una breu història del tram que estan recorrent.

La signatura d'aquest acord s'emmarca en la política de Responsabilitat Corporativa d'Adif, en la que un dels eixos d'actuació és millorar l'impacte social i econòmic en les comunitats locals on desenvolupa la seva activitat.

En aquest context, Adif pretén donar resposta als reptes de mobilitat sostenible, així com impulsar la reutilització d'antics traçats ferroviaris per promoure el desenvolupament econòmic local a través del programa Vies Verdes.

Des de l'inici del programa de Vies Verdes, Adif ha mostrat un gran interès en el seu desenvolupament, col·laborant en diverses actuacions de l'esmentat programa i, en aquesta voluntat de cooperació, Adif desitja contribuir posant a disposició del Consell Comarcal del Baix Ebre els sòls objecte del contracte.

Por la seva banda, el Consell Comarcal del Baix Ebre durà a terme aquest projecte amb l'objectiu de dinamitzar la zona, posant en valor i ús l'antiga infraestructura ferroviària. Amb la materialització d'aquesta iniciativa es produirà la unió amb l'actual Via Verda entre Tortosa i La Puebla de Híjar (Terol).

L'acord l'han signat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, i el Delegat de Patrimoni i Urbanisme Nord-est d'Adif, Juan Manuel de las Heras.


Adif i el Consell Comarcal del Baix Ebre promouen la creació de la Via Verda del Carrilet   | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Traçat de la línia de línia de ferrocarril