Rutes guiades Turisme Amposta. Descobreix el patrimoni natural i cultural del territori

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/16/2022#) AND (caducitat>=#1/16/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Un mes de febrer ple d'activitats gastronòmiques maridades amb els vins de la DO Terra Alta

Els vins terraltins protagonistes de moltes de les jornades gastronòmiques que se celebren a les Terres de l’Ebre durant aquest mes de febrer

Etiquetes   gastronomia, terres ebre enologia, do terra alta

Publicat el8/2/2018

Un mes de febrer ple d’activitats gastronòmiques maridades amb els vins de la DO Terra Alta	 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Els vins de la Denominació d'Origen Terra Alta estaran presents al llarg de tot el mes de febrer a diferents localitats de les Terres de l'Ebre per maridar les jornades gastronòmiques que se celebraran d'ara i fins al març amb productes propis del mar i la terra.

La primera d'aquestes activitats va tenir lloc aquest passat cap de setmana a l'Ametlla de Mar, on diumenge 4 es va celebrar una jornada de degustació de Tonyina Roja en el marc de les festes de La Candelera 2018.

Aquest divendres 9 de febrer arrenca una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre. Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Sant Carles de la Ràpita tornaran a ser els centre operatius d'aquestes jornades que arriben a la seva 5 edició amb els vins de la DO Terra Alta com a maridatge dels menús que fins el 4 de març es proposen als 44 restaurants que hi participen.

També els productes de la terra mariden bé amb els vins de la DO Terra Alta. És el cas de la carxofa, protagonista de les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa d'Amposta que se celebren a la capital del Montsià des de fa més de 10 anys i que arriben enguany a la XIV edició entre el 18 de febrer i el 18 de març. Tot un mes per gaudir de les propostes gastronòmiques que ofereixen un bon grapat de restaurants d'Amposta i el Poble Nou, i que tenen com a ingredient principal la carxofa, sempre maridats amb els vins de la Terra Alta.

Ja acabant el mes arribarà la IX edició de les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta que, per segon any consecutiu, deixen enrere la tardor per celebrar-se en aquesta època.

Un any més, des del 23 de febrer i fins el 25 de març, els restauradors de la Terra Alta oferiran els seus plats elaborats amb el corder com a protagonista i acompanyat dels millors productes de la terra. Els vins de la DO Terra Alta tornaran a ser els encarregats de maridar aquests menús, on es podran tastar plats tan tradicionals com l'espatlla de corder al forn o les costelles de corder a la brasa, però també algunes propostes més innovadores seguint en la línia de les darreres edicions.


Un mes de febrer ple d’activitats gastronòmiques maridades amb els vins de la DO Terra Alta	 | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...