Venda online productes de la Terra

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/21/2022#) AND (caducitat>=#1/21/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Activitats per commemorar el Dia Mundial de les Zones Humides

Amb aquestes activitats es pretén implicar i conscienciar la ciutadania sobre la singularitat i conservació d’aquests espais naturals

Etiquetes   natura, delta ebre, reserva natural sebes

Publicat el31/1/2019

Activitats per commemorar el Dia Mundial de les Zones Humides | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... La Casa de Fusta acollirà l'exposició Mar Viva, que vol conscienciar de l'impacte ambiental de les deixalles marines


Els espais naturals protegits de la Generalitat adherits al conveni Ramsar per a la conservació i reconeixement internacional de les zones humides, celebren el proper 2 de febrer el Dia Mundial de les Zones Humides amb prop d'una desena d'activitats obertes al públic. Concretament són el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural del Delta de l'Ebre, i el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

La contribució d'aquests espais humits per a l'equilibri del medi natural és notable. Així, són claus per a la protecció contra els temporals, l'estabilització de la costa, el reciclatge de nutrients i contaminants, la mitigació del canvi climàtic l'emmagatzematge d'aigua, i el subministrament d'aliments i materials per a la construcció, per exemple.

Al Delta de l'Ebre, el Parc Natural organitza demà divendres 1 de febrer la xerrada “L'origen del riu Ebre”, a càrrec d'Álvaro Arasa Tuliesa, doctor en ciències geològiques, al Museu de les Terres de l'Ebre (Amposta) a 19.30 hores. També una sortida guiada en bicicleta pels Ullals de Baltasar, un dels ambients més desconeguts del Delta, que tindrà lloc diumenge 3 de febrer des de l'oficina de turisme d'Amposta a les 9.30 hores. El recorregut abastarà una distància d'uns 8 quilòmetres i serà apte per a tots els públics.

El dilluns 4 de febrer el parc organitzarà un alliberament d'una au recuperada, dins de l'acte de presentació de les xifres de l'últim cens hivernal d'ocells aquàtics. La trobada tindrà lloc a les 10 hores al mirador del Pont del Través (Bassa de l'Encanyissada). Finalment, de l'1 de febrer al 15 de març, oferirà a la Casa de Fusta-L'Encanyissada l'exposició Mar Viva, que vol conscienciar de l'impacte ambiental de les deixalles marines. Es podrà visitar de dilluns a diumenge de 10 a 13 hores.

La Reserva Natural de Sebes organitza aquest dissabte 2 de febrer una Jornada d'anellament científic d'ocells oberta a famílies i amants de la natura i dels ocells. Serà a les 9.30 h a l'Estació d'anellament científic de la Reserva.

També el dissabte 2 de febrer hi haurà a l'Espai Puntual de Deltebre una jornada debat amb ONG ambientalistes i l'endemà diumenge 3 de febrer, s'ha programat una acció de denúncia a la Platja de la Marquesa per aturar la regressió del delta. Totes dues activitats estan organitzades per la Plataforma en Defensa de l'Ebre.

Les accions pretenen posar en valor la importància de les zones humides per a l'equilibri dels ecosistemes. Inclouen una gran varietat de tipus d'hàbitats, entre ells rius, albuferes, llacunes, manglars, llacs alpins, torberes, etc. Es tracta de superfícies cobertes d'aigua, tant natural com artificial (arrossars, embassaments, salines), permanents o temporals, estancades o corrents, dolces, salobres o salades. Fins i tot estan incloses les extensions d'aigua marina amb una profunditat de fins a 6 metres en marea baixa.Tasta la Cultura de l’Ebre "Els sabors de l’oli, l’or líquid de la Plana