Tirolina Fuentespalda, la tirolina doble més llarga d´Europa

CAT | ES


Acció Climàtica atorga 2,4 MEUR per millorar la competitivitat de les cooperatives d'oli de les Terres de l'Ebre

Les cooperatives de l’arròs i la fruita dolça reben 258.000 euros de la mateixa línia

Etiquetes   de la terra, sector agroalimentari, pagesia, terres ebre, agricultura,sector oleolicola,

Publicat el17/2/2022

Acció Climàtica atorga 2,4 MEUR per millorar la competitivitat de les cooperatives d’oli de les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... El secretari d'Alimentació en un moment de la jornada aquest matí a Tortosa


El sector cooperatiu de la producció d'oli a les Terres de l'Ebre, amb 2,4 milions d'euros, ha estat el més beneficiat de la línia d'ajuts que promou el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per millorar la competitivitat de les cooperatives i altres entitats associatives agràries mitjançant la concentració i la intercooperació com a factors d'incentivació. Aquestes línies d'ajuts s'orienten a la millora dels processos productius i de transformació i la capacitat comercial i de projecció de marca. La resta d'ajuts, fins a arribar als 2.658.290 € de la convocatòria de 2021, han anat als sectors de la fruita dolça i l'arròs. A tot Catalunya, el Departament ha concedit un total de 4 milions d'euros, dels quals, per tant, gairebé la meitat s'han destinat a cooperatives i altres entitats associatives agràries ebrenques.

El secretari d'Alimentació, Carmel Mòdol, ha visitat aquesta tarda una de les empreses del sector de l'oli beneficiada amb aquests ajuts i ha explicat que “això ha de contribuir a incrementar la dimensió econòmica i social de les cooperatives agroalimentàries, potenciar les zones rurals i facilitar-ne el desenvolupament, amb l'adopció de mesures de modernització, de gestió de gestió empresarial i de comercialització”. Mòdol ha afegit que “l'objectiu final és ser capaços d'augmentar la competitivitat i així guanyar múscul empresarial”.


Una jornada a Tortosa amb eines per fomentar la competitivitat

El secretari d'Alimentació, Carmel Mòdol, ha presentat avui a Tortosa una jornada orientada a explicar les característiques d'aquesta línia i promoure'n les sol·licituds. A banda de donar detalls importants sobre l'ajut, ha tractat també el tema del finançament per part de l'Institut Català de Finances i la situació del cooperativisme a les Terres de l'Ebre. Dues entitats cooperatives ebrenques que han rebut ajuts, Biosansa i Olivite Export, han explicat també la seva experiència empresarial d'intercooperació i els seus projectes de desenvolupament.


Per: Redacció

Foto: Cedida