Masdenverge, al bell mig de dos parcs naturals

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/28/2022#) AND (caducitat>=#1/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Acció Climàtica aposta per la conservació de les varietats locals agrícoles

Aquest agost es fan efectius els ajuts de 131.000 € per a la biodiversitat cultivada de l’any 2020

Etiquetes   de la terra, agricultura, catalunya, varietats locals

Publicat el13/8/2021

Acció Climàtica aposta per la conservació de les varietats locals agrícoles | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Maçanes de l’agredolç


Setze entitats que es dediquen a la conservació de les varietats locals agrícoles rebran aquest mes d'agost 131.640 € en ajuts per a la cerca, identificació, foment, manteniment de bancs de llavors, i multiplicació de varietats locals ja sigui per llavor, esqueix o empelt.

Les varietats locals de fruites, verdures i hortalisses són una part essencial del patrimoni agrícola de Catalunya que cal conservar pel fet de ser una font de recursos fitogenètics i també per les possibilitats de reintroducció en el circuït comercial. A Catalunya som pioners en l'aposta per preservar la biodiversitat cultivada entenent que la conservació d'aquests gens és una garantia de la continuïtat del sistema agrícola que permet contrarestar els efectes de l’erosió genètica i millorar les varietats modernes.

Aquests ajuts, amb fons íntegrament del DAAC, corresponen a actuacions relacionades amb la biodiversitat cultivada de l'any 2020. Es distribueixen a 16 entitats de diferents indrets de Catalunya.

Els ajuts van destinat a tasques com són la prospecció o cerca de varietats locals i la seva caracterització, el manteniment dels bancs de llavors, o germoplasma, d'espècies agrícoles, la multiplicació per obtenir o produir material de multiplicació (llavors, empelts, esqueixos...) i la realització d'analítiques vinculades a la caracterització o conservació de varietats.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu