Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Acaba la verema a la DO Terra Alta amb un lleuger descens de la producció

La qualitat i l’estat fitosanitari del raïm i la vinya ha estat "excepcional"

Etiquetes   de la terra, vi, enologia, vinya, viticulturado terra alta, terra alta

Publicat el26/10/2022

Acaba la verema a la DO Terra Alta amb un lleuger descens de la producció | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Carrolls de raïm de la varietat garnatxa blanca a la Terra Alta


La DO Terra Alta tanca la campanya de verema 2022 amb una producció de 39 milions de quilos, una quantitat "lleugerament inferior" de les previsions inicials, però en la mitjana habitual. Destaca l'excel·lent producció de la varietat emblemàtica, la garnatxa blanca, de la qual s'han collit 12 milions de quilos, el 30% de tota la verema i el 56% de les varietats blanques. El Consell Regulador ha destacat "la gran qualitat" del raïm, resultat de "l'excepcional" estat fitosanitari de les vinyes. A diferència d'altres zones del país, a la Terra Alta les pluges de la primavera van ajudar al desenvolupament vegetatiu de les plantes i el brot del raïm, i van garantir "bones reserves hídriques" per afrontar les altes temperatures de l'estiu.

La calor que es va avançar als mesos de maig i juny va accelerar les fases de desenvolupament i maduració i la verema es va avançar uns deu dies respecte de la campanya de l'any passat.

A més dels 12 milions de quilos de garnatxa blanca, també s'han produït 11 milions de quilos de garnatxes negra, peluda i tintorera (un 59% de les varietats negres). El morenillo, que continua sent una varietat minoritària, ha tingut un increment de producció del 20% (uns 50.000 quilos), "un clar indicador que creix cada any, des que aquesta varietat autòctona de la comarca està autoritzada per la DO.

El Consell Regulador ha fet controls de producció a la vinya, per assegurar el compliment dels potencials admesos per la DO Terra Alta. Serveixen per certificar que "tot el vi que es qualifica com a DO" prové de la zona de producció. "Es vetlla així per la traçabilitat i el valor afegit dels vins" i "es garanteix el desenvolupament sostenible i la supervivència dels viticultors, viticultores i cellers", defensen des de la DO.


Per: ACN

Foto: Cedida

comparteix-ho