butlletí EbreActiu

CAT | ES


Acaba la setena edició del Delta Birding Festival amb gran èxit de públic i erigint-se com a cita ornitològica ineludible de la mediterrània

Més de 2.500 assistents han gaudit del centenar d’activitats programades exhaurint totes les entrades disponibles, després de l’obligat ajornament de l’any passat per la pandèmia

Etiquetes   vida activa, delta birding festival, natura, festival, delta ebre, amposta, terres ebre

Publicat el27/9/2021

Acaba la setena edició del Delta Birding Festival amb gran èxit de públic i erigint-se com a cita ornitològica ineludible de la mediterrània | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


El Delta Birding Festival ha tornat amb més força que mai, després de l'aturada obligada l'any anterior per la pandèmia mundial. Més de 2.500 assistents han gaudit de la variada programació, exhaurint totes les entrades disponibles.

El delta de l'Ebre s'ha convertit aquest cap de setmana en el centre del món ornitològic amb la setena edició del festival internacional d'ornitologia. El Festival ha presentat més d'un centenar de propostes molt diverses i per a tots els públics, acompanyades d'una gran fira de productes i serveis per als ornitòlegs i per a la gent que gaudeix de la natura en general.

Miquel Rafa, director Àrea de Territori i Medi Ambient de la Fundació Catalunya La Pedrera, ha posat en valor la varietat de propostes que ofereix el Festival: “Es tracta d'un programa molt complet que revalora el Delta de l’Ebre, no només els ocells, sinó també la resta de fauna i flora i el paisatge". I ha afegit: "A través d’aquest festival tenim l’oportunitat de posar al mapa el Delta i el conjunt de les Terres de l’Ebre".

L'activitat, que s'ha dut a terme del divendres 24 al diumenge 26 de setembre, ha inclòs un ampli ventall d'activitats i tallers per a totes les edats: sortides en vaixell, alliberament d'aus, conferències i exposicions entre d'altres que s'han fet al recinte educatiu de MónNatura Delta. Un equipament de la Fundació Catalunya La Pedrera, organitzadora del Festival conjuntament amb Oryx i l'Institut Català d'Ornitologia (ICO).


Un festival solidari que retorna a la natura els beneficis

El Delta Birding Festival és l'únic festival espanyol que destina el preu de les entrades a projectes de conservació dels ocells. Enguany, els ingressos es destinen a recolzar un projecte d'integració i col·laboració dels membres de la tribu dels Daasanach de Kènia amb l'objectiu d'aprofundir en el coneixement de la riquesa ornitològica de la regió del llac Turkana i el possible desenvolupament com a destí ecoturístic. En el darrers anys, gràcies a la venda de les entrades i a la implicació dels visitants s'ha aconseguit recaptar 30.000€.


Activitats de tot tipus: alliberament d'aus i descoberta de l'entorn

Durant el Festival, els visitants també han tingut l'oportunitat excepcional de visitar la llacuna de l'Alfacada o la de Vilacoto a l'interior d'una finca privada que normalment no es pot visitar. Així mateix, s'han fet sortides per a principiants a l'entorn del festival, sortides en vaixell per veure ocells pelàgics a mar obert o limícoles a la badia del Fangar. També tallers de seguiment de rastres d'animals o de gravació de cants d'ocells. Sortides nocturnes per descobrir els mussols i els enganyapastors, nombroses activitats per a infants dins el recinte de MónNatura Delta, i un reguitzell de concursos: de fotografia, d'identificació d'aus, per a nens, d'enregistrament de sons nocturns amb magnífics premis. Per altra banda, la popular presentadora de TV3, Lídia Heredia, ha estat la mestra de cerimònies de l'alliberament d'aus que va tenir lloc diumenge al matí. Tallers de fotografia, familiars i infantils han completat les propostes del Delta Birding Festival per a tots els públics.

Al programa d'activitats ampli i atractiu, l'ha acompanyat una gran fira de productes i serveis, amb més de seixanta expositors, pensats per als ornitòlegs i per a la gent que gaudeix de la natura en general. S'hi ha pogut trobar la millor representació d'estands de marques de binocles i telescopis per a l'observació de la natura i també ha estat punt de trobada de les marques de material fotogràfic dedicades a la fotografia de natura.

Gabriel Gargallo, director de l'Institut Català d'Ornitologia, ha posat de manifest l'empenta del festival després de la pandèmia: “ha estat una edició genial, una gran oportunitat per retrobar-nos després d'aquest any tan complicat”.

El Delta Birding Festival ha seguit totes les mesures seguretat sanitàries per garantir una experiència tranquil·la i segura per a tots. Els organitzadors han volgut destacar el bon comportament dels visitants que han mantingut les distàncies de seguretat, respectat la capacitat dels llocs tancs, i han fet ús de la mascareta tot i ser a l'exterior.

Per la seva banda, Francesc Kirchner d'Oryx, ha aprofitat per destacar la col·laboració incondicional de les institucions públiques i privades de donen suport cada any al Festival.

La fira ornitològica més important del mediterrani continua amb el seu gran èxit de convocatòria, erigint-se com a cita ineludible per a ornitòlegs i una de les fires més importants del món pel sector.


Per: Redacció

Fotos: Cedida

comparteix-ho