MESTRÀLIA, 14a edició Fira de Lutiers. Campredó, 8, 9 i 10 de juliol.

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/28/2022#) AND (caducitat>=#6/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

A punt els tractaments contra la mosca negra i el mosquit

Des de fa 12 anys al riu Ebre i 11 als rius Segre i Cinca, el COPATE és l’organisme encarregat del control de la mosca negra en aquests espais

Etiquetes   natura patrimoni, delta ebre, medi ambient, terres ebre

Publicat el27/2/2018

Exemplar de mosca negra 


El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), ja té enllestides totes les tasques administratives si tècniques per iniciar, aquest mes de març, les campanyes de tractaments contra el mosquit i la mosca negra.

El cabal de l’Ebre d’aquests últims dies condiciona poder fer el primer mostreig de la temporada, que és el que marcarà el primer dels sis tractaments contra la mosca negra que es faran durant la campanya 2018, que es preveu sigui similar a la de l’any passat.

Des de fa 12 anys al riu Ebre i 11 als rius Segre i Cinca, el COPATE és l’organisme encarregat del control de la mosca negra en aquests espais.

Pel que fa al mosquit, tot i que les temperatures favorables per al desenvolupament de les larves encara queda una mica lluny, la campanya de tractament ja està preparada.

En la campanya 2017 es van realitzar 471 tractaments contra el mosquit en els diferents focus larvaris, amb una superfície tractada de 2.672 hectàrees. El producte utilitzat en aquests tractaments és el Bti (Bacillus thuringiensis var. israelensis), un producte biològic i força específic, del que es van utilitzar un total de 2.672 kg. Pel que fa al control de mosquits en arrossars es van tractar un total de 6.102 hectàrees.