Camí Ignasià. Nou camí en btt. Loyola - Manresa

CAT | ES


El 90% del perímetre del foc de Corbera d’Ebre està estabilitzat

Els Bombers seguiran pendents del garbí i de possibles revifalles als punts calents fins al vespre

Etiquetes   entorn, incendi, corbera ebre, terra alta

Publicat el16/6/2022

El 90% del perímetre del foc de Corbera d’Ebre està estabilitzat | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Espai forestal cremat per l’incendi de Corbera


El 90% del perímetre de l’incendi de Corbera d’Ebre està estabilitzat. Els Bombers continuen concentrats en el cap actiu del foc, que s’ha deixat cremar i es vol confinar abans que arribi a la carretera TV-7333 de la Fatarella. El cap de la regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre, Ricard Expósito, ha apuntat que cal superar "el risc diari", des del migdia fins al vespre, quan el garbí pot revifar els punts calents. "Som optimistes, però fins que no passi no donarem el foc per estabilitzat", ha afegit. El cap d’Emergències ha insistit que "no es poden permetre" que revifi, però treballaran "amb els mínims recursos per mantenir els nivells de seguretat" i poder enviar reforços a la resta d’incendis.

Expósito ha concretat que el 10% que queda actiu està dins "uns eixos de confinament" que a curt termini "no preocupen". "Entre la carretera de Vilalba i el foc hi ha una franja de conreus i som optimistes", ha detallat. Per tant, confien que el foc no s’estengui fins més enllà de la TV-7333, si bé els preocupa que el vent pugui causar salts de les flames. Aquest dimecres en van detectar de fins a 200 metres. Amb tot, no donaran l’incendi per estabilitzat fins que no acabi "el període de risc", que s’allargarà fins les vuit del vespre, a causa del vent.

Fins al migdia hi han treballat 35 vehicles d’aigua, una avioneta i un helicòpter. Els dos mitjans aeris descansaran fins a mitja tarda, per tal de tenir el màxim temps de vol disponible quan bufi la marinada. Si l’evolució de l’incendi és favorable, s’alliberarien quatre vehicles per tal de destinar-los a altres focs d’arreu del país.

Pel que fa als explosius, Expósito ha detallat que durant aquest dijous han detectat menys detonacions. De tota manera, s’ha mostrat prudent perquè les bombes reaccionen amb les altes temperatures causades pel foc, i ha comentat que mantenen actives totes les mesures de seguretat per als membres del cos.


Per: ACN

Foto: Cedida ACN