Agenda d’activitats juliol a l’Hospitalet de l’Infant

CAT | ES


600 participants a la 21a edició de la Fredes-Paüls

La UEC Tortosa va organitzar el dissabte 10 de juny, la 21a edició de la clŕssica travessia nocturna entre Fredes i Paüls, amb un recorregut de 48 Km que passa per les comarques del Baix Maestrat, a la Tinença de Benifassŕ; el Montsiŕ, la Terra Alta i el Baix Ebre, a les Terres de l´Ebre.

Etiquetes   marxes de muntanya, gr7, gr171, prc185, els ports, fredes, pauls, travessies de muntanya

Publicat el12/6/2017

El passat dissabte 600 persones es van aplegar a Fredes, per a fer la clŕssica Travessia nocturna Fredes-Paüls que enguany arribava a la vint-i-unena edició, organitzada per la UEC Tortosa, amb 48 Km, 1.500 metres de desnivell positiu i 2.200 metres de desnivell negatiu.

La travessia que recorre el GR-7 des de Fredes, al Baix Maestrat, fins a Paüls, al Baix Ebre, passa per llocs ben coneguts del massís del Port, com Pinar Pla, el refugi de Font Ferrera, el pou del Delme, Casetes Velles, la cova del Vidre, el coll de Pallers, la zona dels refugis de Caro a l'Esquirol, Llinars, el refugi de les Clotes, les Rases del Maraco, el coll de l'Enrajolada i la bassa de les Arenes.

Un cop recollida la targeta de participació, que fa al mateix temps de dorsal i de control de pas, puntualment a les 6 de la tarda es donava la sortida des de la plaça del carrer Major de Fredes. Com passa en les darreres edicions, amb el “boom” de les curses per muntanya, tot i ser una marxa no competitiva, bona part dels participants la van emprendre com si fos una cursa mentre que altres van fer-la caminant tranquil·lament.

600 participants a la 21a edició de la Fredes-Paüls | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Sortida des Fredes de la 21a Travessia nocturna Fredes-Paüls


Durant el recorregut, als llocs habituals, l'organització tenia preparats els avituallaments al Km 10 a la zona del pou del Delme prop del mas del Sargento; a la font de la Llagosta, al Km 18, a la pista de Casetes Velles; sempre seguint les marques roges i blanques del GR-7, després de fer el puja-baixa fins al coll de Pallers en arribar al restaurant Pou de les Neus (Km 25) hi havia l'avituallament fort de la marxa amb un bon sopar. En aquest punt, una part dels participants decidiren finalitzar la seva marxa, altres només van fer la segona part de Caro a Paüls, i poc més de la meitat dels que van sortir de Fredes van continuar fins al final per a poder dir “jo, tota”, que és el lema dels finishers que completen tota la travessia.

A partir de l'avituallament de la zona de Caro, els participants tenien 2 punts d'aigua, a Llinars (Km 30) i al final L'Enrajolada (Km 42), un punt amb cafč i alguna cosa lleugera de menjar al refugi de les Clotes (Km 34) i l'avituallament a l'arribada a Paüls. Aquesta segona part del recorregut tot i ser més curta i amb menys desnivell positiu, sempre sol fer-se amb més calma perquč la major part dels participants la fan ja de nit i amb les forces ja una mica minvades, i sobretot pensant amb el pas per les Rases del Maraco i amb la llarga baixada de l'Enrajolada. És aquí, a l'Enrajolada, quan la travessia deixa el GR7 per a seguir baixant pel PR-C185 fins al Km 41 quan es tornen a seguir les marques del GR, perň ara les del GR171, i al Km 43,5 coincideixen els GR7 i e GR171 fins a l'entrada a Paüls.

600 participants a la 21a edició de la Fredes-Paüls | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participants de la 21a Travessia nocturna Fredes-Paüls


Climatolňgicament cal destacar la forta calor tant a la sortida com durant prŕcticament tot el recorregut. A diferčncia dels anys anteriors, el pas per les Rases del Maraco va ser molt tranquil sense el fort vent que va castigar als marxadors els anys passats. De fet, en aquesta zona només hi bufava un vent suau que els participants van agrair després de patir temperatures elevades fins i tot quan es va fer de nit.

Després de 4 hores i 22 minuts de la sortida, arribava a Paüls Daniel Colom, el primer participant en completar els 48 Km, mentre que la primera dona en finalitzar la travessia va ser Ŕngels Centelles amb un temps de 6 hores i 7 minuts. Junt amb ells, 350 marxadors, poc més de la meitat dels que havien sortir de Fredes, van fer la travessia sencera, arribant els últims participants a les 7 del matí, després 13 hores de caminada.


Imatges de la 21a marxa nocturna Fredes-Paüls:

600 participants a la 21a edició de la Fredes-Paüls 600 participants a la 21a edició de la Fredes-Paüls 600 participants a la 21a edició de la Fredes-Paüls 600 participants a la 21a edició de la Fredes-Paüls 600 participants a la 21a edició de la Fredes-Paüls 600 participants a la 21a edició de la Fredes-Paüls 600 participants a la 21a edició de la Fredes-Paüls 600 participants a la 21a edició de la Fredes-Paüls 600 participants a la 21a edició de la Fredes-Paüls 600 participants a la 21a edició de la Fredes-Paüls 600 participants a la 21a edició de la Fredes-Paüls 600 participants a la 21a edició de la Fredes-Paüls 600 participants a la 21a edició de la Fredes-Paüls 600 participants a la 21a edició de la Fredes-Paüls 600 participants a la 21a edició de la Fredes-Paüls més imatges d’aquesta galeria

comparteix-ho