Jornades del Polp a Caduf i el Peix de Llotja. Benicarló, del 15 de setembre a l’1 de novembre 2023

CAT | ES


El 51è camí de muntanya FEEC a Miravet (5a Vegueria) entre el castell i el riu

Aquest diumenge, 18 d’octubre, Miravet acollirà el 51è camí de muntanya corresponent a la 5a Vegueria de la FEEC, organitzat per la mateixa Federació i el CEM La Cameta Coixa amb un recorregut d’11 Km i 600m+ per l’entorn dels miradors del castell i del riu, passant per restes de la guerra civil amb trinxeres, masos i murs de pedra seca amb codines de volta de pedra seca.

Etiquetes   marxes muntanya, miravet, ribera ebre

Publicat el14/10/2015

El 51è camí de muntanya FEEC a Miravet (5a Vegueria) entre el castell i el riu | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Aquest diumenge, 18 d'octubre, Miravet acollirà el 51è camí de muntanya corresponent a la 5a Vegueria de la FEEC, organitzat per la mateixa Federació i el CEM La Cameta Coixa.

La divisió en vegueries de la FEEC no correspon a les “vegueries polítiques” de manera que Terra Alta, Baix Ebre i Montsià són les comarques de la 4a Vegueria mentre que la Ribera d'Ebre està dins de la cinquena junt amb les comarques del Camp (Priorat, Baix Camp, Alt Camp, Tarragones i Conca de Barberà). L'any que una entitat ebrenca organitza el Camí de Muntanya tenim la sort de poder gaudir de dos marxes de muntanya a les Terres de l'Ebre com ja va passar l'any passat quan l'Agrupació Excursionista La Picossa de Móra d'Ebre va organitzar el Camí de Muntanya per la serra de Cardó i Trail Roquetes pels Ports (La Caramella). Enguany torna a ser una entitat de les Terres de l'Ebre, CEM La Cameta Coixa, qui organitza el 51è Camí de Muntanya.

El recorregut que han preparat els “cameteros” és apte per a tothom que estigui mínimament avesat a caminar per la muntanya i té 11 Km amb uns 600 metres de desnivell positiu, amb sortida i arribada al mateix poble de Miravet passant per sota de les muralles de l'imponent castell templer, puja un parell de talaies i després baixa per buscar la ribera del riu Ebre fins arribar a la plaça de l'Arenal.

El 51è camí de muntanya FEEC a Miravet (5a Vegueria) entre el castell i el riu | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...

Els “camins de muntanya” solen ser una bona excusa perquè els organitzadors recuperin senders perduts perquè tothom en pugui gaudir, com és el cas d'enguany a Miravet ja que el novembre passat es va fer una convocatòria per netejar trams de senders per l'entorn dels miradors del castell i del riu, passant per restes de la guerra civil amb trinxeres, masos i murs de pedra seca amb codines de volta de pedra seca utilitzades per ramaders i pagesos. Sense cap mena de dubte serà molt bona ocasió per a conèixer aquesta zona amb la tranquil·litat d'una marxa de muntanya.

La sortida serà a les 9.30 h i l'arribada està prevista al voltant de la 1 del migdia. La inscripció costa 5 € per als federats i 8 € per als que no disposin de llicència federativa i inclou avituallament a meitat del recorregut i botifarra rostida a l'arribada.

Podeu inscriure-vos al 51è camí de muntanya de la 5a Vegueria des des del web de la FEEC.

Track del El 51è camí de muntanya FEEC a Miravet (5a Vegueria):


Una xerrada per escalfar motors

El dissabte 17 d'octubre, el dia abans del 51è Camí de Muntanya, a Miravet es farà una xerrada sota el títol «motivació per la muntanya» a càrrec de l'alpinista Jordi Magrinyà Güell. Serà a les 19.30 hores al local de l'Assens (carrer Major, 4).