Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


Arriba el 5è TrencaCims Paüls amb Pau Capell com a gran favorit

Paüls acollirà aquest cap de setmana la cinquena edició del TrencaCims amb tres activitats de muntanya: Ultramarató de les Terres de l’Ebre, la Mitja marató i la Marxa. El dissabte 1 d’abril es disputarà l’Ultramarató amb Pau Capell, corredor de nivell internacional que ve de guanyar Transgrancanaria, com a gran favorit. Diumenge 2 d’abril es disputarà la Mitja marató, dins la 2a Lliga Catalana de Curses per Muntanya i la Marxa.

Etiquetes   curses muntanya, pauls, ultratrail, baix ebre, terres ebre

Publicat el30/3/2017

Atletisme Terres de l'Ebre (ATE) amb la col·laboració de l'Ajuntament de Paüls organitzen El TrencaCims que es disputarà pel Parc Natural dels Ports durant els dies 1 i 2 d'abril, amb 706 inscrits entre les 3 modalitats. Un total de 298 inscrits participaran a l'ultramarató, prova reina de TrencaCims, amb un recorregut 50 Km i 4.000 metres de desnivell positiu acumulat, 219 corredors i corredores participaran a la Mitja Marató amb 23 Km i 1900 metres de desnivell positiu; mentre que 189 persones faran a la Marxa de 13 Km i 750 metres de desnivell positiu.


Ultramarató amb un clar favorit: Pau Capell

Dissabte a les 6.30 del matí es donarà la sortida a l'ultramarató, la que es considera la cursa per muntanya de llarga distància de més duresa de les que es disputen a les Terres de l'Ebre. No per distància, perquè el Trail de les Fonts, dins la UT Les Fonts de Xerta, té 70 Km i el mateix desnivell que TrencaCims, 4.000 metres, i tampoc per desnivell perquè l'Ultra Estels del Sud té 5.145 metres amb poc més del doble de quilòmetres. Però combinant distància i desnivell, TrencaCims té una gran duresa perquè en relativament pocs quilòmetres té molt desnivell. Aquesta duresa queda clarament reflectida i resumida en el que ens diu Nando Rodríguez, co-director de Trencacims: “cada 12 Km de l'ultra es fa un Km vertical”.

Arriba el 5è TrencaCims Paüls amb Pau Capell com a gran favorit | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Javier Heras, guanyador absolut de l’ultramarató Trencacims 2016


El recorregut no presenta novetats respecte a l'edició 2016 amb fortes pujades a la Mola Grossa (1.044 m), Tossal d'en Grilló (1,072 m), Punta de l'Aigua (1.092 m), Mola dels Atans (1.013 m) i la Gilaberta (939 m), i evidentment les corresponents baixades a la font de la Canaleta, barranc del Morellà, Sant Roc, barranc de les Valls, barranc del Camp, ... tot plegat fent honor al seu nom perquè és un autèntic “trenca cims” i “trenca cames” amb un puja-baixa constant però això si amb un recorregut espectacular 100% pel Parc Natural dels Ports.

La procedència dels participants és molt diversa. Hi ha participants d'arreu de l'Estat Espanyol, sobretot de Catalunya i el País Valencià, però també d'Aragó, Navarra, Euskadi, ...

Arriba el 5è TrencaCims Paüls amb Pau Capell com a gran favorit | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Mercedes Arco, guanyadora absoluta de l’ultramarató Trencacims 2016


Entre els participants destaca el Pau Capell (The North Face), a priori, clar favorit a la victòria final. Capell, corredor d'ultratrail de nivell internacional, ve de guanyar l'exigent Transgrancanaria 2017 (125 Km) prova en la que a més va establir-hi el rècord amb 13 hores 21 minuts i 3 segons, rebaixant en 20 minuts el temps del guanyador de l'any passat. Però a més de Capell per al podi absolut també caldrà tenir en compte a Emili Rafecas (Team Decavi) recent guanyador de la UT Les Fonts del 2017; Carlos Bartrina (pedala.cat Balaguer), segon classificat al 2016; Dani Aguirre, Xavi Puit (WAATeam), Albert Viñau, i el guanyador de la Lliga Catalana del 2016 Andreu Simón (Inverse Team).
En dones caldrà tenir en compte a la guanyadora de la Lliga Catalana 2016 la Gemma Colomé (Hoka One One Spain), Sonia Regueiro (WAATeam), Marta Batalla (AAEE Valls Borges Trail) tercera classificada al Trail de les Fonts del 2017, Miren Andueza (Peña Guara Huesca).

De les moltes competicions per muntanya que es disputen a les Terres de l’Ebre, l'ultramarató de TrencaCims és de les poques que dóna premis en metàl·lic. L'organització destina 300, 200 i 100 euros per als tres primers classificats absoluts en homes i dones. A més enguany es duplicarà el premi, sempre que el primer home aconsegueix creuar la línia d'arribada en menys de 6 hores i la primera dona ho faci per sota de les 7 hores.


Mitja marató puntuable per a la Lliga Catalana de Curses per Muntanya

El diumenge serà el torn de la “cursa petita” de TrencaCims, la Mitja marató amb 23 Km i 1.900 metres de desnivell positiu que, com a cursa per muntanya, no té res de “petita” perquè el recorregut és força exigent passant per part de l'ultramarató del dia anterior.

Aquesta cursa serà la segona prova de la Lliga Catalana de Curses per Muntanya (LCCM) del 2017, junt amb el Camí dels Ibers, Molló Trail, Trail Sant Esteve, Trail de Vallforners i la Marxa dels Roures. El fet d'estar dins la Lliga Catalana fa que bona part dels participants vinguin d'arreu de Catalunya i també molts inscrits vinguin del País Valencià.

Arriba el 5è TrencaCims Paüls amb Pau Capell com a gran favorit | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...Participants de Trencacims 2016


La Marxa: opcions per a tothom

Si la mitja marató va disputar-se per primer cop al 2016 al quart TrencaCims, des de la primera edició, al 2013, que els que volen caminar tranquil·lament o córrer una distància més curta tenen l'opció d'inscriure's a la Marxa. D'aquesta manera tothom té opcions per a passar una jornada, més o menys llarga i més o menys dura, per les muntanyes de Paüls. La Marxa seguirà el mateix recorregut que al 2016, però per temes de logística, enguany es farà en sentit invers. Té una distància de 13 Km i 750 metres de desnivell positiu, que passa pel camí del Morellà, el corral de Carlet, la bassa del Pubill, el pla d'en Pellisser, el pla de l'Hedra, les Canals, l'Ametlleral, Sant Roc i la Fonteta.

comparteix-ho