Molí Hospital. Un antic molí del segle XIV restaurat i convertit en habitatge turístic de categoria superior

CAT | ES


5a marxa de muntanya organitzada per La Joca Club Alpí (6/4/2014)

Unes 200 persones van participar a la 5a marxa organitzada per La Joca i que va transcórrer pel massís dels Ports, sortint de la zona de cova Avellanes, passant pel GR7, Pallers, moleta Redona, cim de Caro, coll del Vicari, roca Comptadora. Hi havia tres recorreguts de més o menys llargada segons les ganes de caminar de cadascú.

Etiquetes   marxes de muntanya, els ports, roquetes, caro, baix ebre

Publicat el8/4/2014

El camí per arribar al punt de sortida ja ajudava per a posar-se en situació ja que la clàssica entrada al massís dels Ports per la carretera de Caro (el caragol) et va portant poc a poc cap a la muntanya. El punt de sortida de la 5 a marxa de muntanya que organitza La Joca Club Alpí, de Roquetes, era la zona de cova Avellanes a la vora de la pista que creua els ports des de Caro fins a Fredes.

Allí, a més dels organitzadors, es van trobar al voltant de 200 persones per a passar un bon matí caminant a la muntanya amb tres recorreguts a triar segons les ganes de caminar de cadascú.

5a marxa de muntanya organitzada per La Joca Club Alpí (6/4/2014) | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...moment de la sortida de la marxa


El que us descrivim breument és el recorregut llarg, de 14,5 Km. Com us hem dit tots els participants van sortir de la zona de cova Avellanes per anar per una pista tancada al trànsit que va, més o menys, paral·lela la pista principal; la pista es convertí en sender fins que gairebé sense adonar-se se surt a la pista que porta fins a Caro des d'on se seguia fins arribar al GR7 per a fer la pujada a Pallers. A meitat d'aquesta pujada s'hi trobava el desviament per a fer el recorregut curt (d'uns 5,5 km).

Seguint les marques roges i blanques del GR que coincidien amb les dels Estels del Sud (estrelles blaves) s'arribava a Pallers on estava el primer dels avituallaments, estratègicament posat ja que, al tornar, s'hi tornava a passar. En aquest punt es deixaven les marques del GR. Després d'agafar forces se seguia pujant (pujada exigent) per a passar a tocar del paller gran fins a la moleta Redona des d'on es va gaudir de magnífiques vistes dels Ports i del delta de l'Ebre.

5a marxa de muntanya organitzada per La Joca Club Alpí (6/4/2014) | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...durant una bona part de la marxa es va gaudir de magnífiques vistes del riu i del delta de l'Ebre


El recorregut seguia fins a un coll on es podia triar entre el recorregut mitjà (uns 10,5 km) o seguir pel llarg. Pujant i baixant (més pujant que baixant) s'arribà al cim de Caro (1.441 m) just a la base de les antenes on hi havia un altre avituallament situat a recer del vent que bufava amb bastantes ganes als punts més alts de la marxa.

El recorregut continuava aprofitant algun tram (curt) de l'asfalt de la carretera però sobretot "tirant pel recte" per un sender, fins arribar al coll del Vicari per a seguir per un sender que portaria a la fint del caragol i als bassis de Caro per on no passava la Marxa de la Joca sinó que s'anava girant cap a la dreta per a fer el retorn, passant pel forn de pega de la Pimpollada on antigament s'elaborava quitrà o pega amb la crema de la fusta de pi. Potser el lloc més característic de la ruta, a banda de Caro, va ser la roca Comptadora que rep aquest nom perquè al tractar-se d'un pas estret els pastors l'aprofitaven per a comptar el bestiar que estava obligat a passar-hi en fila. Després d'aquí es passava pel fons del barranc de cova Pintada i poc després el recorregut ja coincidia amb el trajecte mitjà. Des d'aquí, sense perdre massa alçada se seguia fins trobar les marques del GR7 que seguint-les i girant a la dreta es tornava a passar per Pallers on s'hi trobava l'avituallament (el tercer si es feia el tram llarg o el segon si es feia el mitjà); baixada pel sender del GR amb desviament a l'esquerra per a fer un darrer tram compartit pels tres itineraris proposats per la Joca Club Alpí. L'arribada al punt d'on s'havia sortit va ser per pista, tret d'un darrer tram de sender que passava per una mena de túnel de roca (molt curt) per a trobar la pista que s'havia fet al començament del matí.

5a marxa de muntanya organitzada per La Joca Club Alpí (6/4/2014) | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...passant per la roca comptadora


Després d'això encara quedava una part de la "feina", recollir la samarreta commemorativa, dinar (preparat per l'organització) i esperar que toqués alguna cosa al sorteig de regals. Tot plegat un magnífic matí pels Ports amb un molt bon recorregut.


Veure àlbum de fotos de la 5a marxa La Joca.