Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


La V Figot Race aplega 260 corredors i més d'un centenar de voluntaris a Riba-roja

Èric Gil i Arantxa Salvadó guanyen la cursa llarga i Cèsar Boix i Eva Sans la cursa curta

Etiquetes   esports, btt, riba roja ebre, ribera ebre

Publicat el7/5/2018

La V Figot Race aplega 260 corredors i més d’un centenar de voluntaris a Riba-roja | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


260 corredors van prendre part ahir al matí en la cinquena edició de la Figot Race, la cursa BTT de Riba-roja d'Ebre que després d'un any de descans ha tornat al circuit Xallenger BTT Terres de l'Ebre, amb dos recorreguts: un llarg de 42,16 quilòmetres i un curt de 34,98. Els participants de la cursa curta es van estalviar pujar als Montserrats, però la resta del circuit ha estat igual per a tots, amb sortida a quarts de 10 del matí, des de la plaça de la Vila per després pedalejar al llarg de tots dos marges del riu Ebre, creuant a la presa i al pont de nàutic, i entrant per la Barbulla i el Nucli Antic, per tornar a fer cap al punt de partida, davant l'Ajuntament.Classificació llarga i curta

En la V Figot Race, els dos primers corredors a creuar la línia d'arribada dels que han fet el circuit llarg han estat:

 1. Èric Gil Alegre 
 2. Miquel Escolà Piñol 
 3. Javi Galvan González

Tots ells ja van pujar al podi a la cursa celebrada fa dues setmanes a la Torre, també dins el Xallenger TE 2018, tot i que llavors ho van fer en posició invertida.

Pel que fa al pòdium femení del circuit llarg, ha estat el següent:

 1. Arantxa Salvadó Vergés 
 2. Raquel Moya Ruiz 
 3. Rosa Muixi Gebelli

En aquest cas, les dues primeres classificades també ho van ser igualment a la Torre, mentre que Muixi va quedar aleshores quarta.


En la V Figot Race curta, els dos primers a creuar la línia d'arribada han estat també els dos primers classificats a la Torre, mentre que s'han donat canvis en el tercer lloc, que llavors va ser cinquè a l'arribada. El pòdium ha estat:

 1. Cèsar Boix Roig 
 2. David Itarte Bellés 
 3. Josep Baila Fibla


I pel que fa al circuït curt en dones, l'ha encapçalat Eva Sans Grau, també guanyadora de la cursa de la Torre.

 1. Eva Sans Grau 
 2. Mònica Faneca Múria 
 3. Carla Gisbert Tomàs


Entitats i veïns s'han bolcat en l'organització

La jornada s'ha celebrat segons el previst, gràcies als més de 100 voluntaris que s'han bolcat en l'organització de la cursa, oferint serveis als corredors o suport al llarg del recorregut, amb 40 punts de control, suport motoritzat del circuit, dues ambulàncies medicalitzades... La Comissió de Festes s'ha encarregat de l'esmorzar dels corredors, mentre que l'Associació de Dones de Riba-roja ha fet el dinar.

Després del seu pas per Riba-roja d'Ebre, la Xallenger Terres de l'Ebre continua amb les curses BTT pel territori, amb la de La Ràpita al juny (10/06), la de Benissanet (01/07), la de Tivissa (23/09), la del Perelló (30/09) i la d'Amposta (14/10).


Podeu consultar al classificació en aquest enllaç.Galeria de fotos V Figot Race btt - Riba-roja d'Ebre - àlbum 1

Galeria de fotos V Figot Race btt - Riba-roja d'Ebre - àlbum 2

Galeria de fotos V Fitgot Race btt - Riba-roja d'Ebre - àlbum 3 (començament de la cursa)Eports Ample de Banda i Internet

comparteix-ho