Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES


481 accions de neteja dels espais naturals catalans se sumen a la iniciativa europea "Let’s Clean Up Europe!"

Les accions de neteja donen resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en espais naturals per evitar possibles contaminacions i restaurar-ne l’habitat i el paisatge. A les Terres de l’Ebre s’han organitzat un total de 22 accions

Etiquetes   natura, medi ambient, voluntariat ambiental, terres ebre, delta ebre, asco, alcanar, amposta, la fatarella, pinell de brai, flix, ametlla de mar

Publicat el7/5/2021

481 accions de neteja dels espais naturals catalans se sumen a la iniciativa europea "Let’s Clean Up Europe!" | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Aquest cap de setmana, entre el 7 i el 9 de maig, se celebra la vuitena edició de la iniciativa europea Let's Clean Up Europe! per sensibilitzar la ciutadania sobre l'abast del problema dels abocaments incontrolats i promoure canvis en els hàbits i el comportament dels ciutadans a través de l'organització d'accions de neteja voluntària en espais naturals com ara boscos, platges, rius o rieres.

A Catalunya s'ofereixen 481 activitats de neteja d'entorns naturals on hi poden participar de forma voluntària persones de totes les edats.

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) coordina totes aquestes accions, promogudes per administracions públiques, associacions (sobretot del tercer sector ambiental) centres excursionistes, escoles i instituts, empreses i ciutadans. La campanya també compta amb el suport econòmic d'Ecovidrio i la Diputació de Barcelona.


Accions a 40 comarques

Les accions de neteja donen resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en espais naturals per evitar possibles contaminacions i restaurar-ne l'habitat i el paisatge. També tenen un alt potencial de sensibilització per a la ciutadania, ja que són una bona oportunitat per visualitzar l'efecte dels comportaments incívics.

A Catalunya aquest cap de setmana s'organitzaran accions a 40 comarques d'arreu del territori. A la demarcació de Barcelona s'han organitzat 283 accions; a Girona, 64: a les comarques de Tarragona, 65; a Lleida, 47; i a les Terres de l'Ebre, un total de 22 accions.

En total hi participen 457 entitats de 264 municipis.

En aquest enllaç trobareu les accions que s'han organitzat a les Terres de l'Ebre (no estan incloses les restringides a alumnes d'escoles i instituts del territori) 


Per: Redacció

comparteix-ho