Món Natura Delta de l´Ebre. Gaudeix de la màgia del Delta de l´Ebre

CAT | ES


Les 48 oliveres mil·lenàries rescatades de vivers pel Govern català es replantaran al seu lloc d'origen abans de final d'any

Polítiques Ambientals preveu presentar el cens d’exemplars protegits a la primavera

Etiquetes   entorn, natura, oliveres monumentals, montsia, terres ebre

Publicat el29/11/2023

Les 48 oliveres mil·lenàries rescatades de vivers pel Govern català es replantaran al seu lloc d’origen abans de final d’any | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Propietaris d'oliveres monumentals observant un exemplar


Les 48 oliveres monumentals que la Generalitat de Catalunya va comprar a dos vivers d'Alcanar i Amposta es replantaran als seus espais agraris d'origen abans de final d'any. Els treballs per al trasllat i retorn dels olivers ja es va licitar per part d'Acció Climàtica i la seva execució és imminent. Els arbres van costar 644.100 euros. El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natura, Marc Vilahur, ha participat en l'11è Congrés d'Oliveres Mil·lenàries d'aquest dimarts a Ulldecona (Montsià). I també ha avançat que es preveu enllestir cap a la primavera de l'any vinent el catàleg d'exemplars, necessari per desplegar la llei 6/2020 de protecció i conservació de les oliveres monumentals i pagar els ajuts als propietaris.

Aquests 48 exemplars havien estat arrencats i comercialitzats per vivers de la zona com a plantes ornamentals. Les oliveres es replantaran a la comarca del Montsià, als municipis d'Amposta, Masdenverge, Santa Bàrbara, Mas de Barberans, la Galera, Godall, Freginals i Ulldecona.

La seva compra per 644.100 euros va inquietar els 146 propietaris d'oliveres monumentals, ja que la llei de protecció no s'ha acabat de desplegar a l'espera d'aquest cens d'exemplars. La llei es va aprovar el 2020 i els agricultors han reclamat insistentment una partida per als ajuts que preveu la normativa.


Per: ACN

Foto: Jordi Marsal ACN

comparteix-ho