Alt Maestat, Humand Land

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/30/2022#) AND (caducitat>=#6/30/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

La 4a Cursa dels Biberons corrent i recreant la Batalla de l'Ebre

Arriba la segona cursa del Circuit ebrenc de curses per muntanya amb la 4a Cursa dels Biberons de Pinell de Brai (Terra Alta) que canvia radicalment de dia respecta al 2016, passant d’horari seminocturn a l’estiu, a horari diürn a l’hivern. Aquesta prova que deu el nom a la Lleva del Biberó aprofita per donar a conèixer escenaris de la Batalla de l’Ebre amb grups de recreació històrica vestits de soldats republicans.

Etiquetes   pinell brai, terra alta, curses muntanya, terres ebre, circuitebre

Publicat el2/2/2017

Bona part dels escenaris de la Batalla de l'Ebre a la Terra Alta acolliran la 4a edició de la Cursa dels Biberons de Pinell de Brai que serà la segona cursa puntuable del desè Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre. Aquesta cursa, que és de les més joves del circuit ebrenc, a més dels objectius merament esportius també pretén donar a conèixer aspectes culturals, històrics i paisatgístics de la zona. Així el nom de la prova el recullen d'aquella Lleva del Biberó que va lluitar amb el bàndol republicà, el grup de recreació històrica «Pàndols 38» se situarà en diferents punts de la cursa, vestits de republicans, i el recorreguts passaran per trinxeres i refugis de la Guerra Civil perquè els participants es facin una lleugera idea del que va ser aquella Batalla.

La 4a Cursa dels Biberons corrent i recreant la Batalla de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Recreació històrica de la Batalla de l'Ebre durant la Cursa dels Biberons


Com en totes les curses del Circuit es disputarà la cursa absoluta, amb 21 Km i 1.300 metres de desnivell positiu, la cursa junior amb 16 Km i 870 mestres de desnivell positiu i la cursa cadet amb un recorregut de 12 Km i un desnivell de 480 metres. Per als que no vulguin córrer, tot i que més d'un segur que la farà corrent, també hi haurà una marxa popular que transcorrerà pel mateix recorregut que la cursa cadet.

Pel que fa a la cursa absoluta, és la prova triada pel circuit per a disputar-se la Copa Terres de l'Ebre 2017, de manera que el primer home i la primera dona que creuin l'arc d'arribada s'emportaran aquest trofeu, substituint a Pere Aurell i Sílvia Puigarnau que se'l van emportar l'any passat a la cursa de les Muntanyes de Tivissa l'octubre passat.

Omar Faneca, membre de l'Associació Esportiva Cota 705 que és l'entitat organitzadora de la cursa dels Biberons, ens diu que “els corredors de l'absoluta i la júnior estrenaran un tram nou, respecte als anys anteriors, a la zona de la Vall Closa on hem recuperat un sender que passa per un bosc de carrasques; a més de passar pel Monument a la Pau situat en el punt més alt del recorregut, a la Cota 705 de la Serra de Pàndols”. A més d'aquest tram nou, la gran novetat d'enguany és que li han donat la volta al dia de la cursa, ja que “les dos darreres edicions les vam fer al juliol en horari seminocturn i enguany la fem a l'hivern i en horari diürn”.

Com en totes les edicions de la Cursa dels Bibersons el lloc de sortida, arriba i el dinar final per als participants serà la cooperativa, més coneguda com la Catedral del Vi d'estil modernista que va ser construïda al 1918 per l'arquitecte Cèsar Martinell i Brunet. Una altra de les característiques de la cursa per muntanya de Pinell de Brai és que els participants de les curses i les marxes surten des de dins de la mateixa cooperativa.

La 4a Cursa dels Biberons corrent i recreant la Batalla de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Sortida de la Cursa dels Biberons des de la Catedral del Vi de Pinell de Brai (Terra Alta)


Entre els participants els principals candidats a emportar-se la victòria final o pujar en algun dels podis hi ha Mustapha Basiyd (UEC Tortosa) guanyador del Circuit del 2016, Aleix Toda (Borges Trail) actual líder del Circuit després de guanyar la cursa de Benifallet, Lluisma Mas (MontBike Amposta) i Víctor Mestre (Atletisme Terres de l'Ebre). En dones cal destacar la presència de Gemma Colomé (Hoka One One), Àngels Centelles (Borges Trail), Paula Espinach (Centre Excursionista Xerta), Pilar Prades (Alcanyís) i el retorn a la competició de Marta Paulino (Montbike Amposta), guanyadora absoluta del Circuit del 2016.

Finalment Omar Faneca ens comenta que “hem hagut de tancar les inscripcions, a 3 dies de la cursa, en arribar les 300 places entre totes les modalitats que era el màxim que ens havíem fixat des d'un principi; som una cursa jove i volem créixer poc a poc”.