Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


365 participants en la Transrabosenca, primera prova del IX Circuit Xallenger BTT de les Terres de l’Ebre

El circuit ebrenc, que enguany comptarà amb 5 proves, seguirà el 3 de juliol amb la BTT l’Auberge de Benissanet, s’atura el mes d’agost, i es reprendrà el 4 de setembre, amb la Marxa BTT Bandoles de la Ràpita; el 18 de setembre tindrà lloc La Figot Tace de Riba-roja d’Ebre i acabarà el 9 d’octubre amb la Duextrem d’Amposta

Etiquetes   activitats outdoor, btt, xalenger btt, torre espanyol, ribera ebre, terres ebre,

Publicat el4/4/2022

365 participants en la Transrabosenca, primera prova del IX Circuit Xallenger BTT de les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Sortida de participants de la cursa


El representant territorial de l’Esport de les Terres de l’Ebre, Joan Barberà, amb l’alcalde de la Torre de l’Espanyol, Joan Juncà; la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim; el responsable del Circuit Xallenger BTT Terres de l’Ebre, Fernando Juan, el director de la Cursa Transrabosenca, Sergi Bargalló, i la regidora d’Esport de l’Ajuntament de la Torres de l’Ebre, Francina Diego, donaven el tret de sortida aquest diumenge a la 9a edició del Cicuit Xallenger BTT Terres de l’Ebre.

En aquesta primera prova del Circuit, la Transrabosenca de la Torre de l’Espanyol hi han participat 365 ciclistes en les categories masculines i femenines. Un èxit de participació que demostra "una vegada més que estem davant d’una forma privilegiada de fer salut i esport, alhora que gaudim del nostre preuat entorn natural; molt adequat i valorat per a la pràctica d’aquest esport a les quatre comarques ebrenques" - valorava el representant territorial de l’Esport, Joan Barberà. En aquest sentit, Joan Barbarà apuntava que "una altra de les coses que hem de potenciar és situar-nos al mapa i que ens identifiquen com un territori atractiu i esportivament actiu".

La prova s'ha disputat en tres modalitats, la XC-Sprint, de 25 Km i 700 md+, en la que s'han imposat Abel Escobar i Pilar Franco; la categoria XC-Rally, d'un recorregut de 41,5 Km i 1.200 md+, en la que Pau Marzà i Bàrbara López s'han situat al primer lloc del podi; en la modalitat E-bike el primer en creuar la línia d'arribada ha estat Isaac Bertomeu.

Després d’haver-se d’anul·lar les edicions del 2020 i 2021 per les restriccions de la Covid19, aquesta nova edició és molt ben acollida pels organitzadors i participants. Així aquest 2022 el Circuit Xallenger BTT Terres de l’Ebre comptarà amb 5 curses, la Transrabosenca de la Torre de l’Espanyol i seguirà el 3 de juliol amb la BTT l’Auberge de Benissanet, s’atura el mes d’agost, i es reprendrà el 4 de setembre, amb la Marxa BTT Bandoles de la Ràpita; el 18 de setembre tindrà lloc La Figot Tace de Riba-roja d’Ebre i acabarà el 9 d’octubre amb la Duextrem d’Amposta.


Per: Redacció

Foto: Ajuntament Torre de l’Espanyol