Lo Sirgador, llagut turístic. Activitats al riu Ebre i a la Via Verda

CAT | ES


Unes 350 persones participaran en la 12a Cursa de la Portella de l'Hospitalet de l'Infant aquest diumenge 19 de març

En aquesta edició, hi haurà tres modalitats: la cursa clàssica, la cursa exprés i la caminada i, com a novetat, una cronoescalada

Etiquetes   activitats outdoor, curses muntanya, vandellos, hospitalet infant, baix camp

Publicat el16/3/2023

Unes 350 persones participaran en la 12a Cursa de la Portella de l’Hospitalet de l’Infant aquest diumenge 19 de març | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La Cursa de la Portella tindrà lloc aquest diumenge 19 de març. Imatge d'arxiu


Unes 350 persones s'han inscrit a la 12a Cursa de la Portella, l'esdeveniment esportiu de muntanya organitzat pel Club Centre Excursionista Serres el Mestral, amb el suport de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, per a aquest diumenge 19 de març.

En aquesta edició, hi haurà tres modalitats:

- la cursa clàssica, que té un recorregut de 17 km, amb un desnivell positiu acumulat de 900 m, que està adreçada a corredors i corredores de com a mínim 14 anys, amb experiència.

- la cursa exprés, de 10 km i 300 m de desnivell positiu, per a corredors i corredores de com a mínim 14 anys que es vulguin iniciar en el món de les curses de muntanya.

- la caminada, oberta a tothom, amb un recorregut de 10 km i un desnivell positiu de 300 m, que transcorre paral·lel a la costa i travessa l'Espai d'Interès Natural de la Rojala-Platja del Torn.

La major part dels tres circuits passaran per senders, corriols i camins de terra, tots ells degudament senyalitzats amb cintes o marques al terra, que permetran als i les participants gaudir dels paisatges de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, caracteritzats pel contrast entre mar i muntanya. En aquest sentit, cal tenir en compte que l'objectiu d'aquesta cursa és fomentar l'esport i donar a conèixer les muntanyes i l'entorn natural del municipi.


Obsequis i trofeus

A totes les persones que hi participin se'ls donarà una bossa amb diferents obsequis. A més, en les modalitats de cursa clàssica i exprés, tindran premi els 5 primers classificats absoluts masculins i femenins i el primer classificat masculí i femení local. També es lliurarà un premi al primer classificat masculí i femení de la categoria local, formada pels socis i sòcies del Club Centre Excursionista Serres del Mestral.

A més, enguany, com a novetat, dins de la modalitat de la cursa clàssica hi haurà la «Cronoescalada 2 torres». El corredor o corredora que sigui més ràpid a fer el tram de pujada del «tub» (primer avituallament) fins a les dues torres s'endurà un premi.

Com que la caminada està considerada una activitat no competitiva, no s'han establert premis per a aquesta modalitat.

El punt de sortida i d'arribada de les curses i de la caminada serà la plaça Àster de l'Hospitalet de l'Infant, a partir de les 9.30 h, en el cas de la cursa clàssica; i de les 10 h, en el cas de la cursa exprés i de la caminada.

Més informació a www.serresdelmestral.cat


Per: Redacció

Foto: Cedida