Tuna Tour. Possiblement, una de les millors aventures de la teva vida

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#6/28/2022#) AND (caducitat>=#6/28/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Prop de 2.500 ha d'arròs afectades per la tempesta d'aquest dimarts al Montsià

Unió de Pagesos estima que les tempestes d’aquest passat dimarts a la tarda haurien malmès un 40% del conreu de l’arròs entre Amposta i Sant Carles de la Ràpita

Etiquetes   gastronomia km0, productes km0, arros, montsia, amposta, sant carles de la rapita

Publicat el6/9/2018

Prop de 2.500 ha d’arròs afectades per la tempesta d’aquest dimarts al Montsià | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Recol·lectora segant un camp d'arròs al Montsià (imatge d'arxiu)


Unió de Pagesos estima que les pedregades d'ahir dimarts a la tarda al Montsià van afectar 2.500 hectàrees d'arròs i van malmetre una mitjana del 40% del conreu. Tot i que els danys han estat de diferent intensitat, segons varietat i grau de maduració de l'arròs, en el cas dels camps de la varietat bomba, que estava a punt de segar-se, la malmesa pot arribar al 100% i, per tant, aquests camps ja no es podran segar.

La zona de conreu afectada, per les tempestes que van descarregar ahir a la tarda, va des del Poble Nou del Delta (Amposta), zona de l'Anglès, el Camí del Pas i la carretera del Poble Nou, fins a Sant Carles de la Ràpita.

El sindicat demana al Departament d'Agricultura que faci una valoració ràpida i acurada dels danys per tal que la pagesia afectada pugui ser indemnitzada de manera justa i pugui comptabilitzar les pèrdues a l'hora de demanar una reducció del mòduls de l'IRPF per adversitats cilimàtiques.


Prop de 2.500 ha d’arròs afectades per la tempesta d’aquest dimarts al Montsià | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre... Espigues sense grans (foto: Unió de Pagesos)