Sant Jaume d´Enveja, harmonia natural

CAT | ES


24 de maig, Dia Europeu dels Parcs

Visites guiades a peu i en bicicleta, exposicions, i cursos i tallers de fauna i flora són algunes de les propostes per commemorar aquest dia, que enguany se centra en les “àrees protegides com a tresors naturals”

Etiquetes   parc natural delta ebre, parc natural ports, parc natural serra montsant

Publicat el24/5/2019

24 de maig, Dia Europeu dels Parcs | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Toll del Vidre, al Parc Natural dels Ports


La Generalitat commemora el 24 de maig el Dia Europeu dels Parcs Naturals amb desenes d'activitats als espais naturals de la seva competència, que comencen ja aquest cap de setmana. Aquesta efemèride recorda la creació del primer parc natural a Europa, el 24 de maig de 1909, concretament a Suècia. La Federació EUROPARC, que agrupa 38 països, promou un any més la celebració d'aquest dia, que enguany té per lema “Àrees protegides: Els nostres tresors naturals”.

Les activitats programades amb motiu d'aquesta efemèride en els espais naturals competència de la Generalitat són les següents:


Parc Natural del Delta de l'Ebre


Venda online productes de la Terra

Parc Natural dels Ports

  • Senderisme interpretatiu per a conèixer les plantes remeieres a la Vall: Diumenge 26, de 9 a 14h, i dissabte 1 de juny, de 15.30 a 20h, s'organitza un itinerari de dificultat baixa per identificar plantes i explicar els seus usos. El punt de trobada és el Centre de Visitants del Parc Natural dels Ports al Montsià, a la Sénia.
  • Exposició itinerant ‘Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya': Fins al 30 de setembre, es pot visitar al Centre de Visitants del Parc Natural dels Ports a la Terra Alta, a Prat de Comte aquesta mostra itinerant. Ha estat concebuda per la Xarxa de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, coordinada per l'Institut Ramon Muntaner i produïda pel Departament de Cultura. Analitza la interacció dels éssers humans i l'entorn, i destaca la riquesa de l'arquitectura rural i el seu valor en la configuració del paisatge.


Parc Natural de Montsant

  • Descoberta de les plantes silvestres de Montsant: Dissabte 25 a les 10h, els participants es trobaran per descobrir les propietats de diverses plantes que creixen al parc, recuperar coneixements dels avantpassats i també la vessant més científica. La jornada inclou una passejada per l'Albarca, on les persones participants descobriran el millor moment del dia, del mes i l'estació per a la recol·lecció i aprendre a identificar les plantes.24 de maig, Dia Europeu dels Parcs | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... Platja de la Marquesa, al Fangar. Parc Natural del Delta de l'Ebre