butlletí EbreActiu

CAT | ES


El 24 de juny es començarà a controlar l'accés i l'aforament a la Cova del Llop Marí de l'Hospitalet de l'Infant

L’Ajuntament tornarà a adoptar aquest estiu mesures per conservar el valor natural d’aquest espai i evitar-hi la massificació de gent, accidents i conductes incíviques

Etiquetes   turisme, temporada estiu, platges, espais naturals, hospitalet infant, vall de lorsbaix camp,, terres de mestral

Publicat el20/6/2022

El 24 de juny es començarà a controlar l’accés i l’aforament a la Cova del Llop Marí de l’Hospitalet de l’Infant | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La cova del Llop Marí


Amb l'objectiu de preservar l'elevat valor natural de la Cova del Llop Marí de l'Hospitalet de l'Infant i d'evitar la massificació de gent en aquest espai durant la temporada estival, l'Ajuntament de Vandellòs-Hospitalet de l’Infant ha decidit adoptar novament mesures per controlar-ne l'aforament i l'accés, ja sigui per terra o per mar; i prevenir alhora accidents i conductes incíviques, tal com va fer l'estiu passat per primera vegada.

Per controlar l'aforament a l'interior de la Cova, limitat a 10 persones, serà obligatori per a tothom fer-ne una reserva prèvia d'una franja de mitja hora a través de la pàgina web de Turisme: www.hospitalet-valldellors.cat.

Els horaris de control d'accés a la cova seran: del 24 de juny a l'11 de setembre, cada dia, de 9 h a 16 h. Les tasques de control es duran a terme des de la zona de la Cova del Llop Marí a través del servei de vigilància i salvament amb un dispositiu permanent.

També es controlarà l'aforament als aparcaments que utilitzen les persones que accedeixen a la Cova amb vehicle, a través de la carretera del Torn que uneix la carretera nacional 340 amb la platja del Torn. Existeixen dos aparcaments amb una capacitat total de 80 vehicles. Per fer-ho, s'ha posat un punt de control al mirador del Torn, on es regularà el pas de vehicles per accedir als aparcaments. El control es farà també del 24 de juny a l'11 de setembre de manera diària, entre les 9 i les 16 h. A més, s'ha col·locat cartelleria informativa fixa i elements físics de control (new jerseys i tanques).


La Cova del Llop Marí

A prop de la platja del Torn hi ha la misteriosa cova del Llop Marí. Es tracta d'una cavitat excavada pel mar a les entranyes de la muntanya on podem descobrir la llegenda del Llop Marí. Aquest és un animal fantàstic creat pel déu Neptú, que atacava els pirates que s'apropaven a la costa de l'Hospitalet de l'Infant i que, segons expliquen, es refugiava en aquesta cova.

Un cop a la cova es pot gaudir d'un gran espai que sorprèn. Al fons d'aquesta sala hi ha una petita platja que varia les dimensions en funció de l'estat del mar. En aquest entorn paradisíac, hi ha una galeria lateral en ziga-zaga d'aproximadament 18 metres de longitud, amb una amplitud de quatre metres i una altitud de gairebé dos metres que va disminuint a mesura que s'avança. Una xemeneia dona inici a la galeria i una columna la divideix en un punt situat enmig. Aquí es poden observar uns interessants processos de litogènesi.


Per: Redacció

Foto: Rafael López-Monné - Turisme de l’Hospitalet de l’Infant i Vall de Lors

comparteix-ho