Mas de Barberans, el poble de la pauma

CAT | ES


200 orientadors participen a la 1a Rogaine de la Tinença

La Tinença de Benifassà és una zona molt coneguda per a la pràctica d’activitats de muntanya. El dissabte 14 de maig va ser l’escenari de la 1a Rogaine de la Tinença, una modalitat de cursa d’orientació, amb sortida i arribada al poble del Boixar. L’equip Entrebalizas-Foracorda.com, format per Carol Llop, Pablo Alonso i Jordi Domènech, va ser el guanyador de la modalitat de 6 hores.

Etiquetes   curses orientacio, rogaine, tinença de benifassa, el boixar, baix maestrat

Publicat el17/5/2016

La Tinença de Benifassà és una zona molt coneguda per a la pràctica d'activitats de muntanya com el senderisme, el trailrunning, la BTT, ... però fins ara no havia acollit una prova d'orientació. El dissabte 14 de maig va ser el dia triat per a celebrar-hi la primera edició del Rogaine de la Tinença, una modalitat de cursa d'orientació en la que els participants han de passar, en l'ordre que vulguin, per una sèrie de punts de control en un temps màxim. Per a fer-ho els orientadors tenien 6 hores, en la modalitat llarga, o 3 hores en la modalitat curta.

Cap a les 10:30 del matí els participants de la modalitat de 6 hores van entrar al recinte tancat, just davant l'església del Boixar, quan se'ls va entregar el plànol. La sortida es va donar a les 11 del matí i no va ser fins a 20 minuts abans, quan els participants van poder desplegar el mapa i preparar la seva estratègia. El mapa que es dóna als orientadors no és un mapa excursionista a l'ús, sinó que es tracta d'un mapa editat expressament per a la prova. Com a base s'utilitza un mapa topogràfic en el que només hi ha les corbes de nivell, senders, pistes, carreteres, punts d'aigua, edificacions, cursos d'aigua, ... Sobre aquesta base, després d'uns dies de treball de camp per part dels organitzadors, en aquest cas eren La Nova Fita, s'afegeixen els punts de control. Cadascun d'aquests punts té una puntuació associada en funció de la dificultat en trobar-los, de la proximitat al lloc de sortida, ...

200 orientadors participen a la 1a Rogaine de la Tinença | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...mapa de la 1a Rogaine de la Tinença de Benifassà


Els participants de la modalitat de 6 hores tenien un total de 45 fites per a trobar al llarg d'una zona d'uns 35 Km2, entre els pobles de Fredes, El Boixar i El Coratxà. Els participants de la modalitat de 3 hores, que van sortir a les 13 hores i tenien 30 fites per a trobar.

El Rogaine de la Tinença de Benifassà, prova puntuable per a la Lliga Espanyola d'Ultrascore, va comptar amb la participació de més de 200 orientadors provinents de tota la Península. Els boscos, camins i corriols van ser un escenari perfecte perquè els equips recorreguessin, i descobrissin, una bona part de la Tinença de Benifassà a la recerca dels controls. Cal destacar l'alta participació de corredors provinents de les Terres de l'Ebre.

200 orientadors participen a la 1a Rogaine de la Tinença | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...sortida de la 1a Rogaine de la Tinença de Benifassà (El Boixar)


Després de sis hores de competició, els guanyadors van ser els tres actuals campions de la Lliga, és a dir, en categoria mixta, l'equip Entrebalizas-Foracorda.com, format pels madrilenys Carol Llop, Pablo Alonso i el mallorquí Jordi Domènech.
Pel que fa a la categoria femenina, la victòria va ser clarament per a les Tjalve Sisters, equip de Burgos format per les germanes Natalia i Bárbara Domingo, amb 123 punts. En categoria masculina els vencedors, amb 203 punts van ser els Tierra Trágame – Fuby – Farra-O, format pel madrileny Aurelio Olivar, i els catalans Jaume Folguera i Albert Herrero.
En la modalitat de 3 hores, l'equip guanyador va ser Sky Bacon format per Lídia i Miquel que van aconseguir un score de 69.

200 orientadors participen a la 1a Rogaine de la Tinença | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...participants de la Rogaine de la Tinença passant per un dels controls