Mas de Barberans, el poble de la pauma

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#1/19/2022#) AND (caducitat>=#1/19/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Natura | 2 de febrer, Dia Mundial de les Zones Humides

El Parc Natural del Delta de l’Ebre ha organitzat diverses activitats per tal de commemorar l’efemèride

Etiquetes   natura patrimoni, delta ebre

Publicat el31/1/2018

Natura | 2 de febrer, Dia Mundial de les Zones Humides | EbreActiu.cat, revista digital per a la gent activa | Terres de l’Ebre...Aquest divendres 2 de febrer se celebra el Dia Mundial de les Zones Humides, una oportunitat per posar en valor les zones humides com un dels ecosistemes més diversos i rics biològicament però, alhora, particularment fràgils i vulnerables.

El Parc Natural del Delta de l'Ebre, amb el suport de Turisme Amposta, Riet Vell Reserva de SEO/BirdLife i el monitoratge de l'Escola del Parc, ha organitzat diverses activitats per tal de commemorar l'efemèride.

El mateix divendres 2 de febrer, a les 10 h, al Pont del Través es farà la presentació del resultat del cens hivernal d'ocells aquàtics.

El matí de dissabte 3 de febrer, a la Reserva Natural de Riet Vell-SEO/BirdLife, tindrà lloc el seminari "Fotografía y conservación. Del fotógrafo de naturaleza al fotógrafo conservacionista", a càrrec de Javier Puertas, tècnic d'EUROPARC-España.

El seminari està destinat a sensibilitzar als participants sobre els impactes -molts cops "invisibles" - de l'activitat fotogràfica, a donar a conèixer possibilitats d'implicació del fotògraf aficionat amb la conservació i, per últim, ampliar l'horitzó fotogràfic dels participants més enllà dels ocells i altres motius fotogràfics de primer nivell apostant per les múltiples oportunitats que para la creativitat artística ofereixen els espais naturals, com les abstraccions naturals o la fotografia d'aproximació.

L'última de les activitats organitzades tindrà lloc el diumenge 4 de febrer, una sortida guiada en bicicleta per descobrir els Ullals de Baltasar, un dels llocs més enigmàtics del Delta. L'activitat començarà a les 9.30 h a l'Oficina d d'Informació Turística d'Amposta i està previst que finalitze al voltant de les 13.30 h.

Les dos activitats són gratuïtes amb inscripció prèvia al telèfon 977 482 181.

El Dia Mundial de les Zones Humides commemora la signatura del Conveni de Ramsar, celebrat a Iran el 2 de febrer de 1971. El Conveni de Ramsar, que va entrar en vigor el 21 de desembre de 1975, és un tractat internacional per a la conservació i l'ús sostenible de les zones humides, és a dir, per aturar-ne la pèrdua i la invasió progressiva d'aquestes, tot reconeixent les funcions ecològiques fonamentals de les zones humides i el seu valor econòmic, cultural, científic i recreatiu.