Horta de Sant Joan, un paradís a la Terra Alta

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#8/14/2022#) AND (caducitat>=#8/14/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

2a edició de la BTTorre Transrabosenca a la Torre de l'Espanyol, amb 225 bikers

El 17 d’abril es va disputar la 2a cursa BTT «BTTorre Transrabosenca» a la Torre de l’Espanyol dins la Xallenger BTT de les Terres de l’Ebre 2016, amb 225 bikers, dels quals 150 van fer la cursa llarga i 75 la curta. Pau Marzà i Veerle Cleiren van guanyar la cursa llarga, mentre que Gerard Sánchez i Rebecca Leaper la cursa curta.

Etiquetes   btt, xallenger btt, la torre espanyol, ribera ebre

Publicat el19/4/2016

Diumenge 17 d'abril va ser un dia ple d'activitats esportives a l'aire lliure a les Terres de l'Ebre; una d'aquestes activitats va ser la cursa BTT «BTTorre Transrabosenca” a la Torre de l'Espanyol que arribada a la segona edició i que forma part de la Xallenger BTT de les Terres de l'Ebre i que va comptar la participació de 225 bikers, dels quals 150 van fer la cursa llarga i 75 la curta.

A les 9 en punt del matí, des del carrer de Margalef, de La Torre de l'Espanyol, es donava la sortida conjunta a totes dues curses. Els que van triar fer el recorregut curt tenien per endavant 26 Km i 860 metres de desnivell positiu, mentre que els que feien la distància llarga havien de cobrir 45,5 Km amb 1.300 metres de desnivell positiu. L'organització, com sol ser habitual en les curses de BTT de les Terres de l'Ebre, havia fet molta feina prèviament per tal de netejar els senders alguns dels quals eren força tècnics com es podia comprovar en les pròpies carns (i roba) d'alguns participants que van patir algunes caigudes, sense més conseqüències, tret del tercer classificat de la cursa curta que va haver de ser atès pels serveis mèdics per una forta contusió a la clavícula dreta.

2a edició de la BTTorre Transrabosenca a la Torre de l’Espanyol, amb 225 <em>bikers</em> | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...els participants encara agrupats a la sortida de La Torre de l'Epanyol


El recorregut, compartit per la cursa curta i llarga fins al Km 22, passava al començament dos cops per la zona de les Sorts amb un petit bucle per a seguir per la Vall dels Prats, les Comes, el sender dels Quintos, la pista de pujada fins al parc eòlic de la serra de Murallo, passant a la vora de diversos masos en runes, creuant la serra de les Obagues i, combinant trams de pista i sender, fins tornar a passar a tocar dels molins de vent per emprendre una forta baixada fins al barranc de la Torre on es dividien el recorregut llarg i el curt. Als que triaven fer el recorregut curt només els quedaven 4 Km tots per pista fins arribar a l'entrada del poble. El recorregut de la cursa llarga, al km 22, seguia pujant i baixant passant pel pla de les Guimeres, la Vall de Faifons pel mig de camps de cultius d'arbres fruiters; al camí dels Gorraptes tocava baixar per sender tècnic però curt per a enganxar amb un tram de pista i un altre tram de sender; després, de pujada, fins arribar a la zona de la serra del Rovelló passant per la Punta de la Roqueta des d'on ja tot era baixada fins a la línia d'arribada, passant abans, una altra vegada, pel barranc de la Torre.

El primer en passar per sota de l'arc d'arribada va ser, lògicament, el guanyador de la cursa curta que fou Gerard Sánchez (Cyclus La Ràpita) amb un temps d'1h 22'. A partir d'aquest moment va començar el degoteig de ciclistes de la cursa curta fins que a les 2 hores i 1 minut creuava la línia d'arribada Pau Marzà (Revista l'Olivé - Megabici) guanyador de la cursa llarga; des d'aquell moment es van anar barrejant sta l'arc d'arribada els que feien el recorregut curt i el recorregut llarg. En dones la primera en finalitzar la cursa curta va ser Rebecca Leaper (1h 45') i Veerle Cleiren (CC Montbrió del Camp) amb 2h 34' va guanyar la cursa llarga.

2a edició de la BTTorre Transrabosenca a la Torre de l’Espanyol, amb 225 <em>bikers</em> | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...participants de la 2a BTTorre Transrabosenca a La Torre de l'Espanyol


A la línia d'arribada, micròfon en mà, un membre del BTTorre s'encarregava de preguntar als participants com els havia anat el matí, i a jutjar per les seves respostes van quedar força satisfets pel recorregut donant les gràcies als organitzadors i fins i tot, molts d'ells, ja confirmant la seva assistència a l'edició del 2017.

Els podis van quedar d'aquesta manera:

Cursa llarga homes (classificació completa:
1r. Pau Marzà (2:01:37), Revista L'Olivé – Megabici
2n. Sergi Casanova (2:02:52), Catalunya Sud - Fàbregues
3r. José Juan Marrasé (2:03:59), Catalunya Sud - Fàbregues

2a edició de la BTTorre Transrabosenca a la Torre de l’Espanyol, amb 225 <em>bikers</em> | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...podi masculí de la cursa llarga


Cursa llarga dones (classificació completa:
1a Veerle Cleiren (2:34:43), CC Montbrió del Camp
2a Arantxa Salvadó (2:50:25), BTT Montbike Amposta
3a Pili Franco (2:55:33), Catalunya Sud - Fàbregues

2a edició de la BTTorre Transrabosenca a la Torre de l’Espanyol, amb 225 <em>bikers</em> | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...podi femení de la cursa llarga


Cursa curta homes (classificació completa:
1r Gerard Sánchez (1:22:57), Cyclus La Ràpita
2n Marc Martín (1:29:19), Ciclesport
3r Edgar Aránega (1:30:26), Cicles Masvi

2a edició de la BTTorre Transrabosenca a la Torre de l’Espanyol, amb 225 <em>bikers</em> | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...podi masculí de la cursa curta


Cursa curta dones (classificació completa:
1a Rebecca Leaper (1:45:14), independent
2a Arian Curto (2:05:06), C.E. Trilercavons Terres de l'Ebre
3a Eva Sans (2:10:47), CC Ascó

2a edició de la BTTorre Transrabosenca a la Torre de l’Espanyol, amb 225 <em>bikers</em> | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...podi femení de la cursa curta


Al finalitzar aquesta cursa, la segona de la Xallenger BTT Terres de l'Ebre 2016, el lideratge en homes del circuit llarg ha passat a mans de Pau Marzà, prenent-li el lloc a Josep Betalú absent a La Torre de l'Espanyol; en canvi en dones, Veerle Cleiren manté a la primera posició havent guanyat les curses de Tivissa i aquesta de la Torre.

Com en totes les curses tots els participants, a mesura que anaven arribant, van poder gaudir d'un bon avituallament-esmorzar. Amb l'entrega de premis va finalitzar un bon matí de BTT a la població de la Ribera d'Ebre de Torre de l'Espanyol. La propera cursa no es farà esperar ja que el proper el diumenge, 24 d'abril, es disputarà la primera edició de l'Emburgada Bike Race al Perelló, que inicialment estava prevista com a prova invitada i, per tant, no puntuable per a la Xallenger però al suspendre's la cursa de Santa Bàrbara, la del Perelló també punturà per a la classificació final del circuit de curses de BTT de les Terres de l'Ebre 2016.