XXIV Festa de l’Oli de la Fatarella. 8 i 9 de desembre de 2023

CAT | ES


XVIII Jornades Micològiques de les Terres de l'Ebre

Entre les activitats de les jornades hi ha la sortida micològica, programada per al diumenge dia 23 d’octubre, permetrà als assistents conèixer les diferents espècies de fongs que es troben en l’excursió que es realitzarà al llarg del matí

Etiquetes   natura, jornades, bolets, la rapita, terres ebre

Publicat el10/10/2022

L'Associació Micològica de les Terres de l'Ebre “BITXAC”, el Museu de les Terres de l'Ebre i l'ajuntament de la Ràpita organitzen les XVIII Jornades Micològiques de les Terres de l'Ebre, unes jornades que aquest any arriben a la seva divuitena edició i tenen com a objectiu incrementar els coneixements micològics de les Terres de l'Ebre i divulgar i valoritzar el fascinant món dels bolets entre totes aquelles persones que hi estiguin interessades. En aquest sentit, s'incentiva la participació ciutadana en les activitats que formen part de les jornades com ara la sortida micològica (programada per al diumenge dia 23 d'octubre) que permetrà als assistents conèixer les diferents espècies de fongs que es troben en l'excursió que es realitzarà al llarg del matí.

Les Jornades inclouen l'exposició “Els bolets de les Terres de l'Ebre. Molt més que rovellons”, s'inaugurarà al Museu de la Mar de l'Ebre, coincidint amb l'inici de les jornades, el dissabte dia 22 d'octubre a les 18.30 h.. El mateix dissabte a les 19 h. també es realitzarà la conferència “Vivències del passat i del present del món dels bolets al Port”, a càrrec d'Adrià Grau Forés, membre de l'Associació de Micologia de les Terres de l'Ebre “Bitxac” i coautor dels llibres “Bolets del Ports” i “Els Reguers”.

L'exposició “Els bolets de les Terres de l'Ebre. Molt més que rovellons” està formada per 17 panells on s'introdueix al visitant al món dels fongs i als principals grups taxonòmics de bolets, mostrant una part de la gran biodiversitat d'espècies de bolets que podem trobar a les nostres terres. Podem trobar imatges i informació d'espècies molt conegudes i d'elevat valor gastronòmic com el sureny (Boletus aereus), el camagroc (Cantharellus lutescens), el cama-sec (Marasmius oreades), les dos espècies de rovellons (Lactarius deliciosus i Lactarius sanguifluus), l'apagallums (Macrolepiota procera), la moreneta (Tricholoma terreum), el rossinyol (Canthareullus cibarius) o el bolet de xop (Agrocybe aegerita); i al mateix temps el visitant també podrà conèixer espècies de bolets tòxiques, i fins i tot mortals, com la farinera borda (Amanita phalloides), el pixacà (Amanita pantherina) o diferents espècies de lepiotes (Lepiota sp.).

XVIII Jornades Micològiques de les Terres de l’Ebre | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ...


Per: Redacció