Temporada de teatre Benicarló 2023

CAT | ES


10 platges de les Terres de l'Ebre i 26 de Tarragona, guardonades amb la Bandera Blava 2022

El distintiu ha estat atorgat pel Jurat Internacional Bandera Blava 2022 de la FEE (Foundation for Environmental Education)

Etiquetes   entorn, turisme, platges, terres ebre, terres de mestral, vandellos, comarques de tarragona, alcanar, la rapita, riumar, ametlla de mar, l&rsquo, ampolla, cases alcanar,

Publicat el11/5/2022

10 platges de les Terres de l’Ebre i 26 de Tarragona, guardonades amb la Bandera Blava 2022 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La Cala Calafató de l'Ametlla de Mar, una de les platges guardonades amb la Bandera Blava


Catalunya compta aquest 2022 amb 94 platges guardonades amb Bandera Blava que reconeixen internacionalment la qualitat i els serveis de les platges catalanes, 26 de les quals són de la demarcació de Girona, 32 de Barcelona, 26 de Tarragona i 10 de les Terres de l'Ebre. El distintiu ha estat atorgat pel Jurat Internacional Bandera Blava 2022 de la FEE (Foundation for Environmental Education). De les 94 platges amb Bandera Blava, 90 renoven el distintiu respecte de l'any passat i 4 el recuperen respecte d'anys anteriors.

A les Terres de l'Ebre, les platges guardonades són: Calafató, Sant Jordi d'Alfama, Cala Forn i L'Alguer de l'Ametlla de Mar; Cap Roig i les Avellanes de l'Ampolla; Riumar de Deltebre, Parc de Garbí i les Delícies de la Ràpita; Les Cases d'Alcanar-el Marjal d'Alcanar.


10 platges de les Terres de l’Ebre i 26 de Tarragona, guardonades amb la Bandera Blava 2022 | EbreActiu.cat, revista digital d’oci actiu | Terres de l’Ebre ... La platja del Torn de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant


Les platges de Tarragona que han rebut el distintiu són: Cunit Llevant i Cunit Ponent de Cunit; Segur de Calafell, L'Estany Mas Mel i Calafell de Calafell; Costa Daurada i Llarga de roda de Berà; Els Muntanyans, Barri Marítim i La Paella de Torredembarra; la platga d'Altafulla; Tamarit, La Móra, Savinosa i L'Arrabassada de Tarragona; La Pineda de Vila-seca; Llevant i Capellans de Salou; Vilafortuny, Cavet, Prat d'en Forés-el Regueral i La Llosa deCambris; La Punta del riu, L'Arenal, El Torn i L'Almadrava de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.


Un distintiu a escala internacional

El Jurat Internacional Bandera Blava de la Foundation for Environmental Education (FEE) és qui atorga anualment el distintiu Bandera Blava en col·laboració amb l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), la qual gestiona la campanya a l'Estat espanyol, i compta amb la col·laboració de les administracions públiques que gestionen les zones de bany i la qualitat microbiològica de les seves aigües. Cal tenir en compte que són els municipis costaners els qui sol·liciten cada any, de manera voluntària, les candidatures de les seves platges.

Aquest guardó, reconegut a escala internacional i que s'atorga en 47 països, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l'educació ambiental. Així mateix, la qualitat de l'aigua de bany ha d'haver obtingut la classificació Excel·lent que estableix la Directiva 2006/7/CE, que regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

La qualitat màxima excel·lent a les zones de bany de Catalunya és el resultat de les adequades mesures de gestió d'aquestes zones, del bon funcionament dels sistemes de sanejament, quan hi ha nuclis habitats, i de les mesures de control i inspecció del medi.


Per: Redacció

Fotos: Cedides