Ara i tot l´any, compra producte de proximitat al Montsià

CAT | ES

Visita l’Espai Ilercavònia, per conèixer la cultura iber al sud de Catalunya i la Ciutat Ibèrica del Castellet de Banyoles

Dies: del 03/04/2021 al 04/04/2021

Horari: 10 h -13 h

Població: Tivissa

Lloc: Espai Ilercavònia. Plaça d’avall

com arribar (ubicació aproximada)


El centre d’interpretació Espai Ilercavònia està creat i pensat per donar a conèixer el patrimoni històric i cultural iber de Tivissa. 

La Ciutat Ibèrica del Castellet de Banyoles és especialment rellevant perquè és una de les més importats de Catalunya i la més gran del món Ilercavó. Amb aproximadament 4.2 hactàrees i situat a 6km de la població de Tivissa, està situat en un punt estratègic de control sobre el riu Ebre. Conforma una península emmurallada amb dues magnífiques torres de defensa pentagonals a l’entrada, els fonaments d’un bon conjunt d’habitatges i un tallat natural que domina el riu Ebre amb una vista espectacular sobre el riu, les seves illes i els Ports. 

A més, en aquest jaciment va ser trobat l’anomenat Tresor de Tivissa, aquest conjunt representa un autèntic tresor de la cultura ibèrica. Datat en els segles IV-III aC, va ser descobert l’any 1927. Està format per 17 peces de plata i de plata daurada. La majoria són elements de vaixella de luxe destinada a celebracions rituals que s’acompanyen de dues joies: un collaret i un espectacular braçalet amb forma d’espiral que presenta dos extrems acabats en cap de serp.

Reserves en aquest enllaç

Visita l’Espai Ilercavònia, per conèixer la cultura iber al sud de Catalunya i la Ciutat Ibèrica del Castellet de Banyoles

Tipus activitat: activitat turística

Organitza: Còdol Educació i Ajuntament de Tivissa

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/21/2021#) AND (caducitat>=#10/21/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())