Ulldecona, un passeig per la història

CAT | ES


Rodejant els Ports. Els 4 punts cardinals dels Ports

Dies: del 02/06/2017 al 05/06/2017

Població: Prat de Comte

Els 4 punts cardinals dels Ports 

El conjunt del massís dels Ports abarca una superfície molt extensa de territori. Hi conflueixen terres catalanes, aragoneses i valencianes. A nivell biogeogràfic té un paper vital com a nexe d’unió entre el Sistema Mediterrani Català i el Sistema Ibèric. En aquesta proposta us oferim 4 magnífiques excursions que coincideixen amb els 4 punts cardinals dels Ports. 

Esperem que l’experiència us interessi! 


Divendres dia 2-6-17 Ports Nord Els Montsagres

Ascensió a l’extrem nord dels Ports per caminar pels espectaculars Montsagres. El nom deriva de Mont Sacer, etimologia emprada a l’antiguitat pels romans per nombrar les actuals muntanyes dels Ports. Són paratges d’altitud de gran bellesa paisatgística que ofereixen tot un espectacle visual. 

Distància: 13 km. Desnivells: +600 m. -600 m. 


Dissabte dia 3-6-17 Ports Oest La Penyagalera i el riu Ulldemó 

Circular per caminar per indrets salvatges de la banda est dels Ports. La Penyagalera per la forma de la seva silueta és una muntanya característica situada als Ports de Beseit. Per la seva banda sud el riu Ulldemó hi transcorre passant per racons que encara es poden trobar en estat pur. 

Distància: 11 km. Desnivells: +565 m. -565 m. 


Diumenge dia 4-6-17 Ports Sud El Turmell -Anteriorment Avinsolona 

La muntanya del Turmell, tanca el conjunt muntanyós dels Ports per la banda sud. La trobem situada al límit territorial entre la comarca dels Ports i la del Baix Maestrat. És un territori que es caracteritza per la pluralitat d’ambients i paisatges vegetals. Encara s’hi poden veure indicis de quan s’hi elaborava carbó vegetal i també hi havia neveres. 

Distància: 14 km. Desnivells: +700 m. -700 m. 


Dilluns dia 5-6-17 Ports Est El Mont Caro 

Al sector Est trobem el cim culminant de tot el massís dels Ports. Amb 1,448 m d’altitud, el cim del Caro s’eleva amb energia damunt el Baix Ebre i el Montsià. Aquest itinerari a banda d’ascendir al cim fa un recorregut espectacular per la vessant sud de la muntanya. Distància: 13 km. 

Desnivells: +550 m. -550 m. 


  • Preu dels 4 dies: 100 € / persona. Inclou activitats dels 4 dies i assegurances senderisme.  
  • Durada: 4 dies 

Rodejant els Ports. Els 4 punts cardinals dels Ports

Tipus activitat: senderisme

Organitza: CatSud, Ecoturisme i Senderisme

Més informació: