Setmana Petit Príncep. Hospitalet de l’Infant, del 20 al 28 d’abril 2024

CAT | ES


Quinquennals d’Ulldecona 2019

Dies: del 06/09/2019 al 15/09/2019

Població: Ulldecona

com arribar (ubicació aproximada)Les Festes Quinquennals d’Ulldecona són un esdeveniment festiu que se celebra a la població cada cinc anys en honor a la Verge de la Pietat, amb una durada de deu dies. L’any 2010 van ser declarades «Festa Tradicional d’Interès Nacional».

Durant la Guerra Civil, a l’estiu del 1936, la imatge de la Verge de la Pietat, patrona d’Ulldecona, va ser destruïda juntament amb la seva ermita. L’any 1939, l’artista local Vicente Barrera va realitzar i cedir una nova imatge de la Verge, que és la que actualment és venera.

El 31 d’agost de 1939 a la parròquia es va beneir solemnement aquesta nova imatge de la Mare de Déu de la Pietat i es va començar la novena, juntament amb d’altres actes religiosos en honor a la Verge de la Pietat. Tan espontània com ràpidament, es van començar a guarnir els carrers amb els materials que es tenien a mà: plantes naturals, murta, hedra, vànoves o paperets de colors, entre d’altres. Així es va començar la celebració de la processó. El dia 10 de setembre d’aquell any es va traslladar la imatge en romeria fins a l’ermita; dos dies abans, el 8 de setembre de 1939, l’Ajuntament d’Ulldecona havia adoptat l’acord de baixar la imatge a la vila cada cinc anys.


Consulta el programa


Organitza: Ajuntament d’Ulldecona

Més informació:

Tipus activitat: festa tradicional

Quinquennals d’Ulldecona 2019

comparteix-ho