Buda & Bike 2024, l’illa de Buda a cop de pedal. 13 i 14 de juliol, el 3, 4, 17, 18 i 31 d’agost i l’1 de setembre

CAT | ES


Què fer entre el dijous 28 de juliol i el dimecres 3 d’agost a l’Alt Maestrat?

Dies: del 28/07/2022 al 03/08/2022

Població: Alt Maestrat

ALBOCÀSSER

Albocàsser recorda a “les ueles"

L´Ajuntament d´Albocàsser i la Mancomunitat Alt Maestrat han posat en marxa la iniciativa Recordem les nostres "ueles", com popularment es coneix a les àvies o iaies al poble. El dia 29 de juliol a la llar del jubilat hi haurà un berenar-xerrada recordant vivències de les dones més majors del poble i també com era el seu dia a dia. A més, qui participe, pot portar un objecte que les recorde. D´aquesta manera es vol recuperar la memòria oblidada de les dones que han protagonitzat la història d´Albocàsser i l´Alt Maestrat.


Gimnàstica i música dins l’aigua, tot mesclat en la piscina d’Albocàsser

Albocàsser ofereix per 25 euros mensuals la possibilitat d’assistir a un curs d’Aquagym musical en la seua piscina municipal. Una disciplina esportiva amb beneficis per a totes les edats i que ajuda a ser més combativa contra la calor perquè té lloc dins l’aigua. L’activitat es realitzarà tots els dimarts de 19h fins a les 20h i les inscripcions segueixen obertes.


Arriben les Festes dels Joves a Albocàsser

Albocàsser tanca el mes de juliol amb les Festes dels Joves 2022, unes jornades de celebració que reuneixen la joventut, música i el bon menjar i beure pels carrers del poble. Divendres 29, a les 13h, el soroll d’una traca donarà per començades les festes acompanyat de l’obertura del Casal del Vi i una cercavila amenitzada per la Banda Juvenil Municipal. Dissabte 30 els actes taurins seran els protagonistes de la celebració i, finalment, diumenge 31 tancarà amb activitats infantils i una altra traca que conclourà les festes.


Ball i més ball en les Festes dels Joves d’Albocàsser

Les Festes dels Joves d’Albocàsser aterren amb un cartell d’activitats i festes diürnes per a totes les edats: cercavila, Casal del Vi, tardeos, sopars, activitats infantils, bous al carrer… Però les nits també s’aprofiten i s’uneixen a la festa fins que aguante el cos. Divendres 29, dona per començat el ball l’orquestra Vendetta Project i tanca la discomòbil Disconight. Dissabte 30, com no podria ser d’una altra manera, l´orquestra Màxima i la discomòbil The End s’encarregaran de fer ballar tots els presents.


Albocàsser “jura” la creació del Club de Lectura 2022/2023

El Jurament, una novel·la de Sílvia Romero i Olea, serà l’encarregada d’iniciar la primera sessió del Club de Lectura d’Albocàsser 2022/2023. Així, el poble comença una nova aventura l’1 d’agost a les 19h en la sala de plens de l’Ajuntament. La presentació del llibre serà l’entrant que deixarà en mans dels presents l’organització del Club de cara a les pròximes reunions. Tots els interessats es poden apuntar a les oficines de l’Ajuntament.


ARES

Pintures rupestres i recorregut històric en Ares

Una setmana més, turistes de totes les parts arriben a Ares per gaudir de l’encant i la història que arrelen el poble. D’entre les visites guiades, trobem les de la Cova Remígia i el Cingle de la Mola Remígia que tenen lloc tots els caps de setmana de divendres a diumenges, amb eixida des de la Montalbana. A més, es podrà visitar també el nucli històric els dimecres, dijous, divendres, dissabtes i diumenges; sempre reservant en l’oficina de turisme les places per a la visita amb antelació. 


Ares ensenya la tècnica del Ball Pla

Aprendre els moviments i la modalitat del Ball Pla és possible gràcies a l’Ajuntament d’Ares. Mario Vidal Benages és l’encarregat d’impartir les classes d’este tipus de dansa mitjançant un taller que tindrà lloc tots els dimecres de juliol i agost a les 18h en el local multiusos d’Ares. Així, l’Ajuntament fa una crida a tota la gent del voltant i veïns del poble que sàpiga ballar o que vullga iniciar-se en el meravellós món de la dansa.


Ares també convida a fer ús de la piscina municipal

Les altes temperatures són una excusa més que bona per visitar la piscina municipal d’Ares i tirar-se de cap a seua refrescant i relaxant l’aigua. El servei està disponible de dilluns a diumenge de les 11h fins a les 14h pels matins. I de vesprada des de les 16h fins a les 20h. Combatre la calor és una feina de tots i cal ser responsable pel que fa a les digestions i a les exposicions fortes al sol.


BENASSAL

L’Oficina de Turisme de Benassal ofereix visites guiades pel poble

Descobrir els racons més històrics i reconeguts de Benassal és possible amb les visites guiades que ofereix l’Oficina de Turisme de Benassal. Dimarts, dimecres, dijous i dissabtes es podrà visitar el nucli històric a les 12h. També s’ofereixen guies a la Casa Museu Teresita Pascual, a la Font d’En Segures, a la Planta Embotelladora i a la Microreserva Del Rivet.


Arriba a Benassal la Fira d’Oficis 2022

Benassal tornarà a les seues arrels durant el 30 i el 31 de juliol. Una gran quantitat d’activitats lúdiques seran les protagonistes del cap de setmana, les quals aniran des de balls tradicionals fins a sessions amb l’esquilador d’ovelles o demostracions a càrrec de filadores de llana. Aquesta demostració dels antics oficis del poble anirà acompanyada per una ambientació d’acord amb l’època, en unes jornades que de segur faran les delícies de tots els assistents. 

Podeu consultar el programa en aquest enllaç.


L’exposició “Un Poble de Postal” acompanyarà Benassal durant l’estiu

L’artista Alfons Falcó presentarà en la Fira d’Oficis de Benassal la seua exposició “Un Poble de Postal” on mostrarà les seues representacions d’alguns dels racons més emblemàtics de la localitat. L’exposició romandrà oberta fins al 20 d’agost en la Sala La Costureta. Es podrà visitar de dimarts a dijous de 9 h a 14 h, divendres de 9 h a 14 h i de 16 h a 19 h, dissabte de 10 h a 14 h i de 16 h a 19 h i diumenge des de les 11 h fins a les 14 h.


El Rivet, el Centre d’Interpretació i el taitxí es mantenen com a opcions principals per a juliol i agost

La proposta d’activitats de Benassal per a els darrers dies de juliol es manté en les visites guiades i les classes gratuïtes de taitxí. Dijous 28, dissabte 30 i dimarts 2 es podrá visitar el centre històric per només 2€, mentre que les visites a El Rivet i el Centre d’Interpretació es faran el divendres 29 i el diumenge 31. Per altra banda, la classe de taitxí s’impartirà a les 11:30 h del mateix divendres 29.


La fàbrica de “la millor aigua del món” ofereix visites guiades

L’Aigua de Benassal, coneguda per ser de les millors del món, ofereix visites guiades a les seues instal•lacions per conèixer la història, els reconeixements més destacats i el procés productiu de tots els formats comercialitzats per la famosa marca d’aigua. Les visites tenen un preu de 2,5 euros i es poden fer durant tots els dimecres dels mesos de juliol i agost a les 12.30h. Al final del recorregut, els visitants rebran una botella d’Aigua de Benassal i el 20% del preu de l’entrada anirà destinat a la Fundació Infantil Casa Ronald McDonald.Segona jornada del XLV Trofeu de l’Avellà a Catí

Celebrar els gols és allò que esperen poder fer els veïns de Catí este diumenge 31 de juliol a les instal•lacions esportives Santa Anna de Catí. A les 18.30 h debutaran la segona jornada del torneig el CD Catí contra l’UD Benassal. A només 2 jornades de la final que es jugarà el 9 de setembre, els 2 equips amb millors resultats s’enfrontaran al CD Catí. Finalment, el campió rebrà un premi de 300 euros i 10 balons, mentre que el subcampió guanyarà 150 euros i 5 balons.

m


CULLA

La ruta templària de Culla, una activitat per a tota la família

Culla també es prepara este cap de setmana per a rebre nous turistes que es volen perdre pels seus carrers plens d’història. Així, l’Oficina de Turisme de Culla organitza, com cada setmana, visites guiades per la popular ruta templària. L’horari d’esta activitat es pot consultar en l’oficina de turisme del poble i el preu de l’activitat és de 5 euros per als adults, 3 per als menors de 12 anys i gratuït per als menors de 7 anys.


Teatre i curtmetratge projectaran l’art a Culla

El Calvari de Culla serà l’encarregat d’acollir dos projeccions de seguit en la mateixa nit. Dissabte 30 de juliol, a partir de les 22h, tots els presents podran gaudir l’emissió de 2 peces audiovisuals amb un projector. Primer, obrirà la nit La Conquesta de Culla, una obra teatral que no es va poder realitzar en viu al poble. Tot seguit, a les 23.30h s’emetrà el curtmetratge Sobre Nosotros, un projecte de final de grau d’un grup d’alumnes de la Universitat Jaume I que s’ha rodat al complet en els carrers i cases de Culla. L’entrada per ambdues projeccions és gratuïta i l’aforament està limitat fins que quede al complet.

Més informació:

Tipus activitat: diversos

Què fer entre el dijous 28 de juliol i el dimecres 3 d’agost a l’Alt Maestrat?

comparteix-ho