Senda. Un món d´aventures i activitats al Matarranya al teu abast

CAT | ES

Prades apaga els llums i encén els estels

Dia: 04/05/2019

Població: Prades

Lloc: Plaça Major

La protecció dels cels foscos és un objectiu compartit per part de les institucions organitzadores. Per aquest motiu, enguany s’han unit el II Concurs de fotografia Nocturna Muntanyes de Prades i Montsant, impulsat per Astroprades i l’Ajuntament de Prades, amb el IV Concurs de Fotografia del Parc Natural de Montsant, impulsat pel Parc Natural de la Serra de Montsant que aquest any se centra en la temàtica del cel nocturn. 

PROGRAMA 

  • 19.30 - 20.30 h Centre Cívic. Conferència "Protecció del medi natural nocturn i contaminació lumínica" a càrrec de tècnics del Servei per a la Prevenció de la Contaminació Acústica i Lumínica de la Generalitat de Catalunya.  
  • 20.30 - 22.30 h Diversos punts. G-ASTRONOMIA. Diferents establiments oferiran propostes gastronòmiques vinculades amb l’astronomia i l’univers.
  • 22.30 h Plaça Major. Compte enrere per l’apagada de llums. Observació pública i gratuïta amb telescopis automatitzats. Projecció d’imatges de cel profund capturades en temps real des de la plaça! Estrena del documental "El Cel de Prades".  
  • 23.30 h - matinada Plaça Major. Inici del Rally Fotogràfic i tret de sortida del Concurs de Fotografia Nocturna.  


Informació i bases dels concursosPrades apaga els llums i encén els estels

Tipus activitat: astronomia

Organitza: Astroprades, Ajuntament de Prades i Parc Natural de Montsant

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#10/18/2021#) AND (caducitat>=#10/18/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())