Venda online productes de la Terra

CAT | ES


Matarranya a peu

Dies: del 04/03/2017 al 05/03/2017

Població: Mont-roig de Tastavins

Un territori per descobrir 

La comarca del Matarranya és una zona amb molts atractius tant pel que fa al seu passat, els seus paisatges rurals i muntanyosos, les seves tradicions, la seva gastronomia… A cavall de les terres aragoneses, valencianes i catalanes, és una terra que durant segles va ser punt de trobada i convivència entre tres grans cultures: la musulmana, la jueva i la cristiana. El seu marcat caràcter rural possibilita multitud de rutes excursionistes. En aquesta proposta coneixerem dues zones força diferents. De ben segur que els itineraris us resultaran súper interessants i agradables.  


Dissabte 4 de març de 2017: El forat del Gat i la cova del Moro  

A Monroyo recentment s’han recuperat senders antics que passen per llocs curiosos. Camins històrics que travessen boscos preciosos, passos angostos entre roques, coves llegendàries, etc. Part de l’itinerari transita per l’antic camí del Peix, pel qual encara al segle XIX hi circulaven mercaders que portaven el peix des de la Mediterrània fins a Saragossa. La sortida ens permetrà conèixer aquesta banda de la comarca del Matarranya sovint bastant ignorada. 

  • Distància: 12 km. 
  • Desnivells: +250 m. -250 m. 


Diumenge 5 de març de 2017 Travessa Arenys de Lledó – Queretes 

Els camins rurals de la comarca del Matarranya sempre són agradables de transitar. Aquesta travessa, bonica i entretinguda, ens transporta per una variada xarxa de camins ara envoltats de vinyes i d’oliveres, ara envoltats de turons boscosos. El paisatge és canviant i quan es guanya una mica d’alçada cap a llevant apareix la silueta retallada del muntanyam del Ports. El seu color blau cel contrasta amb la gamma de colors verds de boscos i prats. La travessa passa per zones frondoses on encara es poden trobar antigues fonts naturals amb noms tan indicatius com la font de la Reina o la font Soberana. I en el tram final de la ruta es poden visitar un conjunt d’intrigants túmuls funeraris ibèrics ubicats en turons amb bones vistes. Des d’aquests llocs els paisatges de la comarca esdevenen esplèndids. 

  • Distància: 11 km. 
  • Desnivells: +234 m. -50 m. 


  • Preu des 2 dies: 40 €. 
  • Inclou activitats de senderisme i assegurances.  
  • Durada: Cap de setmana 

Organitza: CatSud, Ecoturisme i Senderisme

Més informació:

Tipus activitat: senderisme

Matarranya a peu

comparteix-ho