HospiBeer. Fira de la Cervesa. Hospitalet de l’Infant, 14 i 15 de juny 2024

CAT | ES


Exposició «Terra d’oliveres»

Dies: del 02/11/2022 al 29/01/2023

Població: Vall-de-roures

Lloc: Seu de la Comarca del Matarranya

com arribar (ubicació aproximada)


El 26 de novembre se celebra el Dia Mundial de l’Olivera amb la finalitat de protegir i preservar aquest arbre emblemàtic símbol de la pau, la saviesa i l’harmonia. La Comarca del Matarranya acull a la seva seu, a Valderrobres, l’exposició «Terra d’oliveres», on es mostra informació i fotografies de les oliveres del nostre territori.

L’olivera és un símbol d’identitat de la comarca del Matarranya. El seu cultiu atorga a la comarca, no només un valor econòmic com a base de l’agricultura, sinó també un valor mediambiental i patrimonial que ha suposat i suposa el treball de tantes generacions dedicades al cultiu. Això es veu reflectit en el nostre paisatge, caracteritzat pels bancals d’oliveres centenàries.

Les oliveres del Matarranya, de varietat empeltre, destaquen pel seu gran port, amb copes de grans dimensions i un tronc corpulent, que produeixen unes exquisides olives i un excel·lent oli d’oliva. Aquesta importància, no només es manifesta en l’àmbit econòmic, cal destacar també el valor mediambiental i el valor cultural i etnològic.

Al llarg d’aquests dies, en horari d’obertura de l’oficina de turisme, podeu visitar l’exposició «Terra d’Oliveres» a la sala expositiva de la seu de la Comarca a Valderrobres, amb la qual es busca posar en valor diferents aspectes de l’olivera: varietat, edat, cultiu, gastronomia, fauna, paisatge, empremta patrimonial i altres curiositats.

Organitza: Comarca del Matarranya

Més informació:

Tipus activitat: exposició

Exposició «Terra d’oliveres»

comparteix-ho