butlletí EbreActiu

CAT | ES


Exposició «Comerç al servei de la ciutat. Amposta al tombant dels s. XIX i XX»

Dies: del 19/05/2022 al 03/07/2022

Població: Amposta

Lloc: Sala d’exposicions temporals del Museu de les Terres de l’Ebre

com arribar (ubicació aproximada)


El Museu de les Terres de l’Ebre acollirà l’exposició Comerç al servei de la ciutat. Amposta al tombant dels s. XIX i XX, una mostra que permetrà copsar la transformació de la societat ampostina, entre finals del segle XIX i les primeres dècades del segle XX, a través de l’evolució d’una de les seves activitats socioeconòmiques: el comerç al detall, entès com la compra i la venda de productes naturals i industrials o de serveis. Una activitat que va implicar directament botiguers, negociants i representants, però també una bona quantitat d’artesans, pagesos i pastors.

En aquell període històric, tot i els canvis polítics i institucionals, els conflictes bèl·lics, les lluites socials, la transformació agrícola, l’augment demogràfic... Amposta va assolir una creixent modernització i millora de les condicions de vida dels seus habitants i visitants, amb les noves infraestructures i comunicacions, l’eixample de la ciutat, l’accés a la sanitat i l’educació, els canvis tecnològics... i també l’arribada de nous productes i serveis.

L’exposició aplega gairebé dos centenars de peces, acompanyades de textos explicatius i fotografies que mostren tendes, botigues i serveis ampostins de l’època. Estan organitzades en catorze àmbits comercials diferents, i les estructures que les contenen estan disposades de manera que simulen carrers, pels que els visitants poden circular lliurement, sense seguir un itinerari prèviament establert, per tal per tal de llegir, observar i valorar tots els elements exposats, com ho farien si passegessin per Amposta.

Organitza: Museu de les Terres de l´Ebre

Més informació:

Tipus activitat: exposició

Exposició «Comerç al servei de la ciutat. Amposta al tombant dels s. XIX i XX»