Eports Ample de Banda i Internet

CAT | ES


Exposició: Camins de ronda

Dies: del 18/01/2020 al 01/03/2020

Població: La Ràpita

Lloc: Museu de la Mar de l’Ebre

com arribar


Activitat complementària a l’exposició «Camins de Ronda», sortida de senderisme pel litoral, el 23/2/2020 amb el Centre Excursionista La Foradada.

L’exposició és una iniciativa ideada per la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana i s’ha organitzat conjuntament entre el Museu Marítim de Barcelona, el Museu de les Terres de l’Ebre i l’ajuntament de Sant Carles de la Ràpita amb l’objectiu de mostrar els valors patrimonials dels camins de ronda. L’exposició Camins de ronda recrea i posa en valor la diversitat paisatgística i social de la xarxa de senders que ressegueix la costa catalana. L’expressió fer la ronda significava antigament l’acció de recórrer els carrers d’una població o els diferents departaments d’una fortificació per procurar impedir els atacs i mantenir-hi l’ordre. En origen, s’anomenaven camins de ronda els que recorrien l’interior de la muralla d’una vila, però més endavant també es va utilitzar aquest terme per als camins que eren per vigilar la costa i el mar. Aquests darrers ens regalen bonics paisatges i un patrimoni del nostre litoral ple d’història, i ens permeten esbrinar-ne els secrets tot caminant sense presses.

L’exposició inclou cinc àmbits: Introducció, camins per rondar, camins de treball, camins de perill i camins de paisatge

Més informació:

Tipus activitat: exposició

Exposició: Camins de ronda

comparteix-ho