Mas de Barberans, el poble de la pauma

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#12/6/2021#) AND (caducitat>=#12/6/2021# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Dia Internacional de les Muntanyes 2019

Dia: 11/12/2019

Població: internacional

L’Assemblea General de l’ONU proclamà 2002 com Any Internacional de les Muntanyes, i l’11 de desembre com Dia Internacional de les Muntanyes. La FAO és l’organisme coordinador per a la preparació i celebració d’aquesta commemoració amb la que es pretén que Dia Internacional de las Muntanyes sigui una ocasió per a crear un gran moviment social que pugui portar les qüestions de la muntanya als àmbits que els polítics adoptin decisions per a protegir-les.

Les muntanyes cobreixen el 22% de la superfície de la Terra i en elles habita el 13% de la població del planeta, gairebé mil milions de persones. A més, més de la meitat de la població mundial depèn de les muntanyes per abastir-se d’aigua, aliments i energia.. Una dada interessant és que les muntanyes aporten entre el 60% i el 80% de l’aigua dolça del planeta. Moltes comunitats que viuen en regions altes depenen de les muntanyes, però també depenen d’elles pobles que viuen en les zones baixes. Les muntanyes juguen un paper fonamental en la generació d’energies renovables, especialment, l’energia hidràulica, solar, eòlica i el biogàs.

Dia Internacional de les Muntanyes 2019

Tipus activitat: commemoració