Mas de Barberans, el poble de la pauma

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#5/24/2022#) AND (caducitat>=#5/24/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

Activitat de natura: Construïm menjadors per a ocells a l’entorn de la llacuna d’Ascó

Dia: 23/05/2021

Horari: 12 h

Població: Ascó

Lloc: Sortida des de l’embarcador d’Ascó amb el llaüt Lo Roget

com arribar (ubicació aproximada)


Farem una passejada amb el llaüt Lo Roget fins a l’embarcador de Vinebre, un cop allà ens dirigirem, acompanyats amb els tècnics de la Reserva Natural de Sebes, a la llacuna d’Ascó on realitzarem l’activitat.

Descobrirem quines son les espècies d’ocells que tenim prop de casa nostra i construirem una menjadora per apropar-los i poder-los observar als nostres jardins. La construcció de les menjadores, és relativament senzilla però aporta grans beneficis, ja que contribueix a mantenir població determinades espècies La llacuna d’Ascó està situada al marge esquerre del riu Ebre, aigües avall d’aquesta població, i té una superfície aproximada de 0,6 hectàrees. 

Es tracta d’una zona separada del curs principal del riu Ebre que corresponia a una antiga platja de còdols. La manca de circulació d’aigua ha fet que en els darrers anys s’hagi anat cobrint de macròfits que gairebé ocupen tota la làmina d’aigua. Aquesta llacuna té un potencial molt alt per a determinades espècies de fauna i i flora autòctones. 

Reserva i venda de tiquets www.ascoturisme.cat 

Per a més informació: Oficina de Turisme d’Ascó turisme@asco.cat Tel. 977 40 65 83

Activitat de natura: Construïm menjadors per a ocells a l’entorn de la llacuna d’Ascó

Tipus activitat: senderisme

Organitza: Ajuntament d’Ascó