Ascó, riu, muntanya, tradició, fires i festes

CAT | ES

SELECT top 1 * FROM g_banners WHERE actiu='s' AND seccio=2 AND (activacio<=#5/29/2022#) AND (caducitat>=#5/29/2022# OR caducitat IS NULL) ORDER BY Rnd(- id * 1000 * Timer())

21è Cap de Setmana Ibèrica: Moleta del Remei d’Alcanar

Dies: del 02/10/2021 al 03/10/2021

Població: Alcanar

Lloc: Poblat Ibèric la Moleta del Remei

com arribar (ubicació aproximada)


Dissabte 2 

 • D’11 a 14 h Bagul «L’Ebre, terra d’ibers». Tallers didàctics adreçats a infants per conèixer la cultura dels Ibers a les Terres de l’Ebre. Activitats dirigides per un educador per endinsar-se en la casa, la cuina, el teixit, les creences, la guerra, l’escriptura, etc. del mon ibèric. Els tallers es tematitzaran amb un o dos temes a cada torn.
  Organitza el Museu de les Terres de l’Ebre.
  Lloc: Casa O’connor. Centre d’interpretació de la cultura dels ibers. 

 • 20.00 h  Presentació de les Nits de Tyrika, a l’àrea de les oliveres mil·lenàries de l’Ermita del Remei d’Alcanar. Tot seguit, Concerts musicals d’electrònica experimental: espectacle Dlight, a càrrec de Martí Guillem Císcar; i Satírika, electrònica d’ambient. Comissariat per Lo Perkal.


Diumenge 3 

 • 11.30 h Visita teatralitzada «Els sons de Tyrika: un missatge a través del temps». Escenificació del codi sonor que es va poder establir entre els punts habitats que conformaren el Complex Sant Jaume, comprovareu com es podia escoltar el so de la caragola des dels diferents jaciments. Recreació històrica acompanyada de tallers didàctics, a càrrec d’Aur- Art empresa col·laboradora amb el Festival Iber Tyrika d’Alcanar.
  Lloc: Poblat ibèric de la Moleta del Remei 

 • 18.00 h«El projecte de la residència fortificada del primer ferro de Sant Jaume d’Alcanar, entre el passat i el futur». Conferència a càrrec del doctor David Garcia, arqueòleg director de les excavacions del jaciment Sant Jaume d’Alcanar. En el mateix acte es farà la presentació del projecte de generar models virtuals i impressió 3D de peces arqueològiques recuperades a Sant Jaume, la Moleta del Remei, la Cogula i la Ferradura, amb la possibilitat de veure algunes peces ja impreses en directe!
  Lloc: Edifici dels Serveis Agraris d’Alcanar. Places limitades.
  L’acte també es retransmetrà en streaming a través de les xarxes socials de l’Ajuntament d’Alcanar.


Tot el Cap de Setmana Ibèric, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. Jornades de Portes Obertes al Poblat Ibèric de la Moleta del Remei i al Centre d’interpretació de la Cultura dels ibers-Casa O’Connor.


Imprescindible reserva prèvia al tel. 977 638 556 o reservesmonuments.acdpc@gencat.cat

21è Cap de Setmana Ibèrica: Moleta del Remei d’Alcanar

Tipus activitat: activitat cultural

Organitza: Alcanar Turisme